nieuws

PMT koopt WTC Arnhem voor 21,9 miljoen euro

Beleggingen

PMT koopt WTC Arnhem voor 21,9 miljoen euro
Rijntoren aan Nieuwe Stationsstraat 10 in Arnhem

Vermogensbeheerder MN heeft WTC Arnhem – De Rijntoren namens PMT gekocht van Sechzigste Sachwert Holland.

Het kantoor heeft zeventien huurders en ligt aan station Arnhem Centraal. Het gebouw omvat 10.836 m2 verdeeld over de begane grond en vijftien verdiepingen. Met energielabel A voldoet het aan de energieprestatienorm voor 2030.

Voor opdrachtgever Stichting pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) vormen stations- en binnenstedelijke locaties in de beste twintig kantorensteden van Nederland de kern van de strategie. De Rijntoren is goed bereikbaar per openbaar vervoer en auto en ligt op loopafstand van het stadscentrum.

‘De vraag naar prime kantoren buiten de G4 op goed bereikbare locaties neemt toe’, zegt Jan de Quay, managing director Investment bij Savills. ‘De aankoop van De Rijntoren onderstreept deze ontwikkeling. In een steeds krapper wordende markt zijn wij dan ook zeer verheugd dat we dit markante blauwe kantoorgebouw namens onze opdrachtgever hebben kunnen aankopen.’

De prijs bedroeg 21.900.000 euro, blijkt uit de akte van levering. De vraaghuur is 165 euro per m2 en er is nog 568 m2 beschikbaar.

De koper werd geadviseerd door Savills (commercieel), Houthoff (juridisch), Peutz en Herman de Groot (technisch). De verkoper werd geadviseerd door Cushman & Wakefield en Dentons Boekel.

Reageer op dit artikel