nieuws

Particuliere verhuur: Klussende vijftiger wordt schoolverlater

Beleggingen

Vijftigers krijgen op de particuliere verhuurmarkt steeds meer concurrentie van jonkies, constateert Paul Bänziger, manager bij hypotheekverstrekker Woonfonds. 

Particuliere verhuur: Klussende vijftiger wordt schoolverlater
Beheer en onderhoud

Buy-to-let, het kopen van woningen door particulieren om deze direct te gaan verhuren, neemt hand over hand toe. Partijen als Woonfonds (Achmea) en Dynamic spelen op deze groeimarkt in door het aanbieden van verhuurhypotheken.

Informatiebijeenkomst

Onlangs organiseerde Woonfonds een informatiebijeenkomst voor aspirant woningverhuurders. Ongeveer vijftig aankomende huisbazen lieten zich informeren door onder meer een taxateur, een verhuurmakelaar en een financieel adviseur.

Ander publiek

Er kwam een ander publiek op af dan manager Paul Bänziger had verwacht. ‘Ik dacht met name de ruime 50-plussers, want die hebben gemiddeld wat meer spaargeld en ervaring met woningen en zijn op zoek naar de mogelijkheid om dat spaargeld wat beter te laten renderen. Tot mijn verbazing waren er ook behoorlijk veel echt jonge deelnemers die avond.’

Beter rendement

Het gaat volgens Bänziger om mannen en vrouwen tussen de twintig en dertig jaar. ‘Soms net van school maar in ieder geval wel al professioneel actief. Vaak wonen ze nog in het ouderlijke nest en zijn mede daardoor in staat om in relatief korte tijd een aanzienlijke bedrag bij elkaar te sparen. Net als de meeste oudere spaarders zijn ze op zoek naar een beter rendement. Daarbij worden diverse mogelijkheden overwogen zoals beleggen maar zeker ook woningverhuur.’

‘Geen handige Harries’

Hij vervolgt: ‘Het valt me op dat de vijftigers juist vaak zelf wel willen klussen aan de verhuurwoning en het onderhoud en dergelijke zelf wel willen doen daar waar de twintigers dat helemaal niet zien zitten. “We zijn geen handige Harries” en “Helemaal geen tijd voor” zijn dan veelgehoorde argumenten van de jeugdige (aspirant) verhuurders. Mijn generatie heeft de bouwmarkten groot gemaakt en ik begrijp dan ook wel dat de vijftigers hier iets anders in de wedstrijd zitten. Dus vanaf nu niet alleen maar de klussende vijftiger als huurbaas maar ook die enthousiaste, goed georganiseerde, twintiger.’

Reageer op dit artikel