nieuws

Paribus: 100 miljoen per jaar in Nederlands vastgoed

Beleggingen

Paribus: 100 miljoen per jaar in Nederlands vastgoed

Investeerder en assetmanager Paribus boort een nieuwe klantenkring aan en verwacht honderd miljoen euro per jaar te beleggen in Nederlands vastgoed.

Oorspronkelijk werkte Paribus voor ongeveer 55.000 particuliere beleggers die in doorsnee 30.000 en 50.000 euro inlegden. ‘Nederlands vastgoed is voor die groep om fiscale redenen een aantrekkelijke bestemming. Maar de administratieve lasten van het werken voor particulieren nemen toe. Daarom richten we ons nu ook middelgrote pensioenfondsen en stichtingen die geen ervaring in de Nederlandse vastgoedmarkt hebben’, zegt Thomas Böcher, directeur van Paribus Holding.

Half miljard

Op de middellange termijn hangt er ongeveer een half miljard euro van Paribus boven de Nederlandse markt voor beleggingsvastgoed. ‘We verwachten de komende vijf jaar ongeveer 100 miljoen euro per jaar te investeren in Nederlands vastgoed. Per transactie zal het investeringsvolume 20 tot 100 miljoen euro bedragen. We kijken vooral naar kantoren voor fondsen met de strategieën core, core plus en value-add.

Paribus opende in mei een Nederlands kantoor.

Zie ook de septembereditie van Vastgoedmarkt, die 20 september verschijnt.

Reageer op dit artikel