nieuws

JV Arrow Capital wil 2 miljard investeren in logistiek

Beleggingen

Arrow Capital Partners is een joint venture (JV) aangegaan met een Amerikaanse private equity investeerder voor de opbouw van een twee miljard euro omvattende pan-Europese portefeuille van logistiek en industrieel vastgoed.

JV Arrow Capital wil 2 miljard investeren in logistiek
Martyn McCarthy en Christian Bearman van Arrow Capital Partners.

Dat meldt Arrow Capital Partners, een grote internationale vastgoedbelegger, actief in Europa en Azië.

De gezamenlijke onderneming Strategic Industrial Real Estate (SIRE) heeft een lange termijn beleggingshorizon. De joint venture zal investeren in zogenoemd ‘core plus’ industrieel en logistiek vastgoed met een rendement van tenminste 5 procent, alsmede (deels) leegstaand vastgoed dat veel opwaarts huurpotentieel biedt. De focus ligt op stadsdistributielocaties in de grote Europese steden en de verschillende logistieke hotspots, die profiteren van de groeiende verstedelijking en e-commerce.

SIRE wordt geleid door Katherine Parker, Partner bij Arrow Capital Partners in Londen. Geografisch gezien ligt de focus op Duitsland, Benelux, UK, Italië  en Spanje, Scandinavië, Frankrijk en Centraal Europe.

Martyn McCarthy, Managing Partner van Arrow Capital Partners: ‘Met  SIRE proberen we waarde te creëren via de aankoop van individuele gebouwen in de range van 5 miljoen tot 100 miljoen euro en portefeuilles van 10 miljoen tot 500 miljoen euro. We kijken daarbij naar markten met een bovengemiddeld gunstige vraag/aanbod-verhouding en bijbehorende huurgroeimogelijkheden en waar investeringen in onderhoud en renovatie objecten aantrekkelijker maken voor huurders en de bezettingsgraad kunnen verbeteren.’

Volgens McCarthy wordt inmiddels al exclusief onderhandeld voor SIRE over de aanschaf van zeven gebouwen ter waarde van 130 miljoen euro in vier verschillende landen.

Zijn collega Christian Bearman, Partner en Head of Europe, benadrukt dat Arrow Capital Partners zeer flexibel is in het soort  acquisities dat kan worden gedaan. Met ruggensteun  van het eveneens Australische AMB heeft Arrow Capital Partners de afgelopen twaalf maanden alleen al voor 1 miljard euro aan vastgoedtransacties gedaan in Europa en Azië.  De van oorsprong Australische vastgoedvermogensbeheerder, met als hoofdkantoor Sydney, heeft zes vestigingen wereldwijd.

Reageer op dit artikel