nieuws

Granite koopt distributiecentrum in Born

Beleggingen

Cushman & Wakefield heeft namens een fonds dat wordt beheerd door een groepsvennootschap van Neddex een distributiecentrum aan de Heirweg 3 in Born verkocht aan een dochteronderneming van het Canadese beursfonds Granite Reit.

Granite koopt distributiecentrum in Born

De verkoopprijs bedraagt 17,5 miljoen euro.

Het distributiecentrum heeft een vloeroppervlak van ruim 24.000 m2 verdeeld over twee units. Het gebouw is langjarig verhuurd aan Broekman Logistics, een full service logistiekbedrijf gespecialiseerd in vervoer over zee, de weg, het spoor, door de lucht en multimodaal vervoer.

Born is een trimodale logistieke hotspot (weg, spoor en water). Bedrijventerrein Sluisweg waarop het gebouw ligt, is uitermate geschikt voor transport, op- en overslag (warehousing) en het bewerken van goederen (Value Added Logistic). Andere gebruikers in het gebied zijn onder andere VDL-Nedcar, DHL, Ceva, Seacon, Helly Hanssen en PostNL.

Koper Granite Reit is een Canadees beursgenoteerd vastgoedbeleggingsfonds, gericht op industriële en logistieke objecten in Noord-Amerika en Europa.

Verkoper is juridisch geadviseerd door Van Doorne, technisch door CVO Group en commercieel door internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. Koper is juridisch geadviseerd door Stibbe en technisch door SGS Search.

Reageer op dit artikel