nieuws

Europa Capital koopt bedrijfsruimten voor 35 miljoen

Beleggingen

Europa Capital heeft voor 35 miljoen euro een portefeuille bedrijfsruimten gekocht.

Europa Capital koopt bedrijfsruimten voor 35 miljoen

Het gaat om negentien objecten van in totaal 54.000 m2 in Helmond, Bergen op Zoom, Barneveld, Weesp en Oosterhout. De bezettingsgraad bedraagt 97 procent. De kopers verwachte waardegroei te kunnen genereren bij huurmutaties en door investeringen.

De aankoop gebeurde namens het Dutch Light-Industrial Platform (Dulip) van Europa Capital’s Fund V. De totale investeringscapaciteit van Dulip ligt boven 100 miljoen euro. ARC Real Estate Partners gaat het platform beheren.

‘Dulip is gecreëerd om institutionele beleggers die op zoek zijn naar aantrekkelijke cash-on-cash-rendementen een divers beleggingsproduct te bieden’, zegt James Fortescue, partner bij Europa Capital. ‘Het aanbod van lichte industriële ruimte in Nederland is aanzienlijk gedaald. Er is weinig ontwikkelactiviteit als gevolg van stijgende bouwkosten en het verlies van grond voor woningbouw.’

Reageer op dit artikel