nieuws

ECP verlaagt schuld met deelverkoop trophy asset

Beleggingen

ECP verlaagt schuld met deelverkoop trophy asset

Eurocommercial Properties (ECP) heeft een belang van 50 procent in winkelcentrum Passage du Havre verkocht aan Axa Investment Managers – Real Assets (Axa IM).

De koopprijs van het aandeel bedraagt 203 miljoen euro. Het winkelcentrum nabij Boulevard Haussmann in Parijs is ondergebracht in een joint venture tussen ECP en Axa IM.

ECP kocht Passage du Havre in oktober 2000 en breidde het uit door de aankoop van twee aangrenzende gebouwen in 2002 en 2012. Het object heeft nu een bruto verhuurbare oppervlakte van 23.588 m2.

De totale kostprijs voor het hele winkelcentrum was 192 miljoen euro. Het centrum is volledig verhuurd aan 44 retailers waaronder Fnac, Sephora, Natures et découvertes en Yves Rocher.

Loan-to-value

ECP bestempelt de verkoop als onderdeel van zijn programma voor assetrotatie. De afgelopen twee jaar deed de vastgoedonderneming voor 600 miljoen euro aan winkelobjecten van de hand.

Er komen meer verkopen aan en met de opbrengsten daarvan zal ECP zijn schuld verlagen. Naar verwachting daalt de loan-to value van de onderneming van 46 procent eind maart 2019 tot 43 procent na afronding van de verkoop van het belang in Passage du Havre.

Reageer op dit artikel