nieuws

CBRE GI koopt kantoor EU voor 131,5 miljoen

Beleggingen

CBRE GI koopt kantoor EU voor 131,5 miljoen

CBRE Global Investors en Cicerone Fund hebben kantoorgebouw Mondrian in Brussel gekocht voor 131,5 miljoen euro.

De verkoper is Union Investment. De Mondriaan is een kantoorgebouw van 20.600 m2 in de wijk Leopold. De Europese Commissie gebruikt het hele complex voor haar Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek en het directoraat-generaal Onderzoek en Innovatie. Het object bestaat uit twee blokken van zeven lagen, verbonden door een atrium van glas. De vloeren hebben oppervlakten van 3.000 m2.

13 jaar huur

‘Dit is een fantastisch object om toe te voegen aan de portefeuille van onze klant. Met de combinatie van een modern en eigentijds ontwerp valt het op in de Brusselse kantorenmarkt’, aldus Piet van Poppel, country manager België bij CBRE Global Investors. ‘Het is gelegen in een district met aantrekkelijke marktfundamentals met uitzonderlijk lage leegstandscijfers voor gebouwen van klasse A. Ook  biedt het onze klant veilige en stabiele langetermijnrendementen met een gebruiker die nog 13 jaar huurt.’

Icoon

‘De strategie van Cicerone RE Holding blijft gericht op activa met zeer sterke fundamentals op het gebied van locatie, iconisch kenmerk, kwaliteit van onroerend goed en eerste klas huur’, zegt Matteo Greco, directeur van Cicerone RE Holding. ‘De Mondriaan heeft al deze eigenschappen, als winnaar van een Mipim Award in de categorie Business Centers en met de EU als huurder. Wij denken dat het gebouw volledig voldoet aan de langetermijnbehoeften van de belanghebbenden bij Cicerone Fund.’

Savills heeft Union Investment geadviseerd bij de verkoop.

Reageer op dit artikel