nieuws

Breeam voor 165.000 m2 retail van CBRE GI

Beleggingen

CBRE Global Investors heeft 39 certificaten Breeam-NL In-Use ontvangen van de Dutch Green Building Council (DGBC).

Breeam voor 165.000 m2 retail van CBRE GI

Het gaat om 165.000 m2 aan high-street-objecten en winkelcentra van het CBRE Dutch Retail Fund (DRET) en CBRE Dutch High Street Club (DHC).

Daarmee is de totale winkelportefeuille van CBRE GI met een oppervlakte van 500.000 m2 gecertificeerd met Breeam In-Use. Voorbeelden zijn de Heuvel (passages en algemene delen) in Eindhoven met een score ‘outstanding’ op Asset en Beheer, de Koopgoot in Rotterdam met ‘excellent’ op beide onderdelen en de Bijenkorf in Amsterdam met ‘good’.

Portefeuille-aanpak

In 2012 ontving CBRE Global Investors het eerste certificaat Breeam-NL In-Use voor de Koopgoot in Rotterdam. Daarna volgden diverse certificaten voor individuele winkels en winkelcentra. Eind 2018 heeft CBRE Global Investors in samenspraak met de DGBC voor het eerst de portefeuilleaanpak van Breeam-NL In-Use gehanteerd. Voor 280.000 m2 winkeloppervlakte van de CBRE Dutch High Street Club kwam er in een keer een certificaat.

In totaal heeft CBRE Global Investors in Nederland, inclusief de kantoorportefeuille, nu bijna 1.000.000 m2 laten certificeren met BreeamNL In-Use.

W4Y Adviseurs heeft de hele portefeuille als Breeam In-Use Expert beoordeeld, met inbreng van property managers CBRE en Cushman & Wakefield. Duurzaamheidscertificering heeft als assessor de audit uitgevoerd.

Reageer op dit artikel