nieuws

Basisvoorzieningen flexkantoren kunnen beter

Beleggingen

Basisvoorzieningen flexkantoren kunnen beter

Lang niet alle gebruikers van flexkantoren zijn tevreden over de basisvoorzieningen.

Dat kan worden geconcludeerd op basis van het onderzoek What coworkers want van Workthere. De flexplekspecialist van vastgoedadviseur Savills ondervroeg 11.217 kantoorgebruikers uit elf Europese landen waaronder Nederland naar hun behoeften.

Een sleutel ligt in het op orde hebben van zaken als comfort van de werkomgeving, hygiëne, verlichting, luchtkwaliteit, temperatuur, akoestiek en geur. Voor 78 procent van de ondervraagde gebruikers van flexkantoren is die basis belangrijk, terwijl maar 60 procent daar tevreden over is.

Succesfactoren flexkantoren -bron Workthere

Bron: Workthere

Het verschil tussen hoe vaak basisvoorzieningen belangrijk worden gevonden en de mate van tevredenheid daarover, de ‘satisfaction gap’, bedraagt 17 procent. Dat is groter dan bij de andere categorieën, zoals technologie, welzijn, locatie en diensten.

Ontevredenheid flexkantoren 2- bron Workthere1

Bron: Workthere

Vooral de luchtkwaliteit kan beter. Verder hebben gebruikers van flexkantoren graag wat minder geluid en een aangenamere temperatuur.

Ontevredenheid flexkantoren bron Workthere

Bron: Workthere

‘Hoewel steeds meer operators allerlei extraatjes toevoegen, zoals gratis eten en drinken en de luxe van een buitenruimte of dakterras, blijkt uiteindelijk dat goede basisvoorzieningen de doorslag geven of een co-worker blijft of vertrekt’, zegt Ed Bouterse, head of Workthere in Nederland.

‘Vanwege het flexibele karakter en (opzeg)termijn van co-working huurcontracten is dit niet alleen voor werkgevers, maar ook voor operators, een belangrijk aandachtspunt. In een steeds meer concurrerende markt is het essentieel dat de basiselementen in het kantoor goed geregeld zijn’, vervolgt Bouterse.

Reageer op dit artikel