nieuws

Aspen verkoopt distributiecentrum Timberland

Beleggingen

Aspen Real Estate Investments heeft in samenwerking met APF International de distributieruimte van Timberland (52.000 m2) op het Businesspark XL in Almelo verkocht aan een buitenlandse partij.

Aspen verkoopt distributiecentrum Timberland

Wie de koper is, mogen de verkopers niet bekend maken. Het zou een buitenlandse partij betreffen, die zelf binnenkort met een persbericht komt. In het Kadaster is de verkoop nog niet verwerkt, blijkt uit onderzoek van Vastgoedmarkt. Wel is op 3 juli 2019 een hypotheekakte geregistreerd. Die akte vermeldt Cruyff Properties uit het Britse Kanaaleiland Jersey als hypotheekgever van het pand en Bayerische Landesbank als hypotheekhouder. De totale hypotheek omvat 43.949.500 euro (inclusief rente en aflossing).

Eind vorig jaar bereikte Aspen overeenstemming met fashionbedrijf Timberland voor de uitbreiding van het distributiecentrum en een langjarige verlenging van de huurovereenkomst. Na oplevering van deze nieuwbouw afgelopen maand, is de totale omvang van het distributiecentrum 52.000 m2, hetgeen nu is verkocht.

Het distributiecentrum, bestaande uit 47.500 m2 warehouse, 1.500 m2 kantoorruimte, 3.000 m2 mezzanine en 265 parkeerplaatsen, bevindt zich op het Businesspark XL in Almelo dat zich kenmerkt door duurzame maatregelen zoals centraal georganiseerde en duurzame energie inkoop, afvalstoffenmanagement en onderhoud van het vele groen in de omgeving.

Directeur Bert Knot van Aspen Real Estate Investments: ‘Na de voltooiing van de uitbreiding van het distributiecentrum met 13.000 m2 en de verlenging van de huurovereenkomst met tien jaar voor zowel het uitbreidingsdeel als verlenging van het bestaande deel, is ook de realisatie van de verkoop op het juiste moment een belangrijke mijlpaal voor ons. Dit neemt niet weg dat Aspen blijft focussen op verdere uitbreiding van zijn portefeuille in Europa en natuurlijk specifiek de Nederlandse markt.’

Aspen Real Estate Investments werd bij deze transactie begeleid door zijn lokale partner APF International. Verkoper werd bijgestaan door Osborne & Clarke en PWC.

Reageer op dit artikel