nieuws

Appartementen bij V&D-pand Eindhoven

Beleggingen

Het zoveelste plan voor de V&D Eindhoven lijkt serieus te zijn. Woningbouw aan de achterzijde.

Appartementen bij V&D-pand Eindhoven
Logo V&D

Waarschijnlijk wordt eerst het V&D-gebouw zelf aangepakt. Voor zover bekend wil eigenaar pensioenfonds PMT op de begane grond en de eerste verdieping winkels met daarboven woningen, vooral op de kop van het gebouw, bij de oude hoofdingang. De lange gevel aan de Vrijstraat zou dan later aan bod kunnen komen, net als de woontoren erachter. De eigenaren zelf willen nu niet ingaan op vragen over de plannen, maar de gemeente Eindhoven zegt niet afwijzend te staan tegenover de plannen.

Hudson’s Bay wilde het pand huren in 2016 maar schrok destijds terug voor de verbouwingskosten. Sindsdien staat het pand zo goed als leeg. Winy Maas, de stedenbouwkundige van gemeente Eindhoven, heeft het plan voor het bouwen van woningen aan de achterkant van de winkels bedacht. Volgens hem moet er dan wel een doorsteek van de winkels naar de achterkant van het complex komen.

Het terrein achter het V&D-gebouw, aan het Krabbendampad met ingang bij het Hooghuis aan de Keizersgracht, is eigendom van de Eindhovensche Bioscope Maatschappij (EBM), net als het pand van Only aan de Rechtestraat, naast V&D. Daar zat vroeger bioscoop Chicago, tot in de jaren 70. EBM-bestuurder Peter van Hest zegt in het Eindhovens Dagblad dat het nog te vroeg is om met de plannen naar buiten te komen. ‘We onderzoeken de mogelijkheden. Als het niet doorgaat, moeten we dat dan ook weer allemaal gaan uitleggen. Maar als iemand iets wil, dan zijn wij bereid om ernaar te kijken. Want het is natuurlijk jammer dat het gebied er zo bij ligt, dat is bepaald geen schoonheid, is mijn persoonlijke mening.’

Het afgesloten EBM-terrein doet nu dienst als parkeerterrein. Andere eigenaren zeggen niet betrokken te zijn bij het maken van de woontorenplannen.

Reageer op dit artikel