nieuws

Verkoop vestiging New York zorgt voor zwarte cijfers Hudson’s Bay

Beleggingen

Warenhuisketen Hudson’s Bay (HBC) heeft het eerste kwartaal van zijn boekjaar afgesloten met zwarte cijfers dankzij de verkoop van het monumentale pand van het voormalige  warenhuis Lord and Taylor op 5th Avenue in hartje New York.

Verkoop vestiging New York zorgt voor zwarte cijfers Hudson’s Bay
Het Lord en Taylor-pand op Manhattan.

De verkoop van het winkelpand aan WeWork werd in februari 2019 afgerond maar al in oktober 2017 aangekondigd. De winkel zelf sloot zelf begin dit jaar definitief haar deuren. De verkoop levert Hudson’s Bay Group 817 miljoen Canadese dollar (543 miljoen euro) op. Hierdoor sloot HBC het eerste kwartaal van 2019 af met een winst uit voortgezette activiteiten van 275 miljoen Canadese dollar. Dat was een jaar eerder nog een verlies van 398 miljoen Canadese dollar. Zonder de verkoop zou er wel met verlies zijn gedraaid zelfs meer dan dan analisten bij voorbaat hadden geraamd.

Nederlandse filialen

Hudson’s Bay zag de kwartaalomzet met 3,3 procent dalen, onder meer doordat het meerdere winkels sloot. De vergelijkbare omzet viel 2,1 procent lager uit. Het bedrijf maakte eerder bekend te gaan reorganiseren. De Duitse winkels worden van de hand gedaan, waarna het Canadese warenhuis zich zegt te gaan focussen op de Noord-Amerikaanse markt. Wel heeft het bedrijf nog 15 vestigingen in Nederland. Hier wil de groep kostenbesparingen gaan doorvoeren, met mogelijk sluiting van filialen tot gevolg.

Van de beurs

Om de reorganisatie te vergemakkelijken wil een groep aandeelhouders van HBC wil het bedrijf van de aandelenbeurs in Toronto halen. Daar hebben ze 1,7 miljard Canadese dollar voor over.

Reageer op dit artikel