nieuws

Syntrus Achmea beoogd belegger voormalige Amerikaanse ambassade

Beleggingen

Syntrus Achmea beoogd belegger voormalige Amerikaanse ambassade
Voormalige ambassade Verenigde Staten in Den Haag (beeld: Stijn van den Boogaard Architecture)

Wethouder Richard de Mos van de gemeente Den Haag heeft voor de herontwikkeling van de voormalige Amerikaanse Ambassade een exclusieve samenwerking gesloten met IQNN Development en Syntrus Achmea Real estate & Finance.

Het idee is om in het pand het Escher Museum – nu gevestigd in het om de hoek gelegen Paleis Lange Voorhout – onder te brengen, aangevuld met een hotel en horeca. Het beleggen in een museumpand sluit aan op de eerder uitgesproken wens van Syntrus Achmea meer te beleggen in panden met een maatschappelijk nut.

MVSA Architects maakt het ontwerp voor de herontwikkeling. De missie daarbij is om van het gebouw een icoon voor Den Haag te maken. De komende maanden wordt de visie van IQNN Development en Syntrus Achmea omgezet naar een ontwerp en wordt de business case uitgewerkt. Dan ook wordt bepaald tegen welke prijs ontwikkelaar en belegger het pand van de gemeente mogen overnemen. In een eerdere fase werd al bekend dat de gemeente minimaal 11,9 miljoen euro voor de voormalige ambassade wil vangen.

Het gebouw stamt uit 1959 en is een Rijksmonument. De architect is de Hongaars-Amerikaanse Marcel Breuer. Benno Tempel, directeur van Het Escher Museum, is gecharmeerd van het de visie van IQNN en Syntrus Achmea. Hij geeft aan veel vertrouwen te hebben in de samenwerking met deze partijen. Het museum ziet op de locatie aan het Lange Voorhout een potentie om door te groeien tot een toonaangevend museum.

Reageer op dit artikel