nieuws

Risicobeeld voor winkelstraat verslechtert verder

Beleggingen

De Retail Risk Index van Locatus is zowel voor Nederlandse als Belgische winkelstraten voor 2019 slechter dan voor 2018. 

Risicobeeld voor winkelstraat verslechtert verder

Zowel voor de Nederlandse als de Belgische winkellocaties constateert Locatus dat in vergelijking met vorig jaar meer dynamiek in 2019 zorgt voor verschuiving naar hogere risicoprofielen. Voor beide landen geldt evenzeer dat het gemiddeld percentage winkeliers dat stopt is gestegen tot boven de 10 procent.

Zuid-Oost Nederland

Het beeld is voor alle provincies in Nederland en bij onze Zuiderburen in 2019 ongunstiger dan in 2018, waarbij voor Nederland geldt dat Zuid-Oost Nederland achter blijft bij het Noordwesten en in België de Waalse winkellocaties het slechter doen dan die in Vlaanderen.

Binnenstedelijke winkelstraat

Voor België geldt dat alleen de binnenstedelijke winkelstraat een gunstiger risicoprofiel heeft in 2019. Branches met (relatief) veel starters vind je daar in de sectoren Partijgoederen (21 procent),  Tatoe/Piercing (procent) en Galerie (17 procent). Branches in België met (relatief) veel stoppers zijn Massagesalon (27 procent), Galerie (21 procent) en Bellen/Internet (18 procent).

Starters met massagesalon

In Nederland zit er vooral nog muziek in stadsdeelcentra. Zij laten als enige winkellocaties in Nederland nog een verbetering van het risicoprofiel zien. Waar de Belgen al massaal zijn afgehaakt, zijn er in Nederland nog altijd veel starters met een massagesalon (23 procent), in de categorie Horeca Overig (26 procent) en Schoonheidssalon (21 procent). Afhakers in ons land zitten vooral in de branches Bellen/Internet (24 procent), Horeca Overig (24 procent) en Uitzendbureau (23 procent).

 

Reageer op dit artikel