nieuws

Retail Estates koopt Nederlandse winkels voor 97 miljoen euro

Beleggingen

Retail Estates koopt Nederlandse winkels voor 97 miljoen euro
Jan de Nys

De Belgische winkelbelegger Retail Estates van topman en oprichter Jan de Nys heeft voor 97 miljoen euro winkelvastgoed gekocht met een oppervlakte van 74.163 m2 tegen een bruto aanvangsrendement van zeven procent. Het gaat om objecten in Breda, Naaldwijk en Zaandam.

De investering in het retailpark te Breda is met 31 winkelpanden en een investering van 63,75 miljoen euro de hoeksteen van deze transactie. De investeringen zijn gespreid over de volgende locaties:

Breda

De transactie betreft de aankoop van 31 winkelpanden die deel uitmaken van de Woonboulevard Breda. Dit retailpark dat zich in hoofdzaak toelegt op woninginrichtingsartikelen geniet van een uitstekende locatie aan het knooppunt van diverse snelwegen. De kwaliteit van het retailpark wordt versterkt door de aanwezigheid van een groot filiaal van Ikea waardoor een regionale aantrekkingskracht gegarandeerd is. Dit filiaal werd trouwens recent aanzienlijk uitgebreid. Het verzorgingsgebied beslaat 275.000 inwoners. De 31 winkelpanden vertegenwoordigen een verkoopoppervlakte van 39.932 m2 en zijn allen verhuurd aan filiaalbedrijven.

Naaldwijk

Het retailpark dat aangekocht werd in Naaldwijk is gelegen in de dichtbevolkte regio tussen Rotterdam en Den Haag en bedient een verzorgingsgebied van circa 135.000 inwoners. Het retailpark biedt op een verkoopoppervlakte van 19.875 m2 een ruim aanbod aan woninginrichtingsgoederen verspreid over zestien  winkelpanden die hoofdzakelijk verhuurd zijn aan filiaalbedrijven. Het retailpark heeft tevens een verdieping met kantoren met een oppervlakte van 1.055 m2 waarvan 855 m2 onverhuurd is.

Zaandam

Zaandam behoort tot de agglomeratie Amsterdam en beschikt over een bedrijvenzone die volledig is geëvolueerd tot een clusterlocatie met een groot aantal woninginrichtingswinkels.
Deze winkelzone bedient het noord-westen van Amsterdam met circa 155.000 inwoners. Retail Estates verwerft hier negen winkelpanden met een gezamenlijke oppervlakte van 15.054
m2 die verhuurd zijn aan een aantal filiaalbedrijven en MKB-bedrijven.

De totale aankooprijs bedraagt 91 miljoen euro, te verhogen met de overdrachtsbelasting van 5,46 miljoen euro. Bij het verlijden van de notariële leveringsakte op dinsdag 25 juni 2019 is 51,32
miljoen euro van de koopprijs onbetaald gebleven. Dit gedeelte van de investering wordt mogelijk gefinancierd door de uitgifte van nieuwe aandelen. Het reeds betaalde gedeelte van de koopprijs werd gefinancierd met bankfinanciering. De verkopers hebben de optie om hun schuldvordering uit hoofde van het niet-betaalde gedeelte van de koopprijs in het kapitaal van Retail Estates in te brengen ruil voor nieuw te creëren aandelen in Retail Estates, of  het niet-betaalde gedeelte van de koopprijs in geld te ontvangen. In dat geval wordt de volledige aankoop gefinancierd met bankfinanciering.

Reageer op dit artikel