nieuws

Provincie gaat opnieuw voor Schiedamse Decathlon liggen

Beleggingen

Er lijkt definitief geen Decathlon in Schiedam te komen nu de provincie Zuid-Holland opnieuw heeft aangegeven tegen een vestiging van de Franse sportartikelenreus op Sportpark Harga te zijn. 

Provincie gaat opnieuw voor Schiedamse Decathlon liggen
Accommodatie op het vernieuwde sportpark Harga

De gemeente Schiedam en de provincie steggelen al jaren over de komt van Decathlon naar de jeneverstad. De Franse sportketen wil  op Harga, bij de afrit van de A20, een grote try & buy winkel vestigen. De  megastore zou moeten verrijzen naast het nu in aanbouw zijnde Van der Valk Hotel.

Provinciale regels

De provincie is van meet af aan tegen de komst van Dectathlon geweest omdat de vestiging van een grote sportzaak buiten het stadscentrum niet volgens de provinciale regels zou zijn. Deze regels dreigen ook roet in het eten te gooien voor een vestiging van Decathlon in Den Haag.

Teveel concurrentie

Eind maart 2019 oordeelde de Raad van State dat de provincie haar besluit beter moet onderbouwen, door middel van een belangenafweging. Gedeputeerde Staten heeft nu aangegeven dat de komst van een Decathlon leidt tot teveel verkeersdrukte op de A20 en in Schiedam-Noord. Ook zou de sportartikelenreus teveel concurrentie opleveren voor de winkeliers in de Schiedamse binnenstad.

Eind juni moet Provinciale Staten nog haar oordeel geven. Daarna is de gemeente Schiedam weer aan zet bij het bepalen van eventuele juridische vervolgstappen.

 

Reageer op dit artikel