nieuws

Patrizia verkoopt 300 woningen aan Woonhave

Beleggingen

Patrizia verkoopt 300 woningen aan Woonhave
Molenvlietbrink, Woerden

Woonhave heeft een woningportefeuille van 306 woningen gekocht van Patrizia. De transactie omvat 229 meergezinswoningen, 77 eengezinswoningen en vier commerciële ruimten in negen verschillende complexen, volgens koper en verkoper voornamelijk gelegen in de Randstad.

Hoofd Alternative Investments Bas Wilberts van adviseur Savills constateert dat de portefeuille goed aansluit bij de huidige vraag naar betaalbare woonruimte. ‘De huren van deze woningen vallen grotendeels in het sociale- en middensegment. Dankzij de stabiele macro-economische vooruitzichten en de stabiele huurstroom, is deze portefeuille uitermate geschikt voor langjarige exploitatie en daarmee een zeer interessante investering.’

Hoofd Acquisities Jasper Leydes van Woonhave is blij met het vertrouwen dat zijn onderneming kreeg van Patrizia, waardoor het mogelijk bleek de transactie binnen enkele weken te realiseren. Ondank de geringe bedenktijd, pakte de deal volgens Leydes goed uit: ‘Deze aankoop past bij onze doelstelling om onze portefeuille van huurwoningen verder uit te breiden en de woningen voor de lange termijn zorgvuldig in eigen beheer te blijven verhuren. Wij streven hierbij naar gestage groei van de portefeuille, met focus op bestaande woningen maar ook nieuw te bouwen woningen, bij voorkeur in de Randstad.’

Volgens de akte van levering betaalde Woonhave een bedrag van  49,5 miljoen euro. Het gaat om complexen en woningen in Hoorn, Ede, Dordrecht, Beuningen, Apeldoorn, Woerden, en Beverwijk, waaruit blijkt dat de betrokken vastgoedadviseurs een ruime opvatting van het begrip ‘Randstad’ hanteren. In Hoorn gaat het om eengezinswoningen aan Moerbalk, in Harderwijk betreft het middenhuurappartementen Paviljoenplein, appartementen aan de Wagenstraat in Apeldoorn, seniorenwoningen aan de Claudiuslaan en Augustuslaan in Beuningen, appartementen aan de Gortenplaats in Dordrecht, appartementen aan het Luttikererf en eengezinswoningen aan de Louise Henriëttelaan in Ede, appartementen aan de Dellaertlaan in Beverwijk en Molenvlietbrink in Woerden.

Verkoper Patrizia werd geadviseerd door Savills (commercieel en technisch) en Loyens & Loeff (juridisch). Koper Woonhave werd geadviseerd door Hofstede (technisch) en Houthoff (juridisch).

Foto's

Reageer op dit artikel