Nieuw hoofdkantoor voor Axalta Refinish in Tiel

Nieuw hoofdkantoor voor Axalta Refinish in Tiel
Axalta Refish, Tiel

Op bedrijvenpark Medel in Tiel verrijst een hoofdkantoor voor Axalta Refinish Nederland. Op Provada werd de samenwerking bevestigd tussen industrieschap Medel, Focus Real Estate, Axalta Coating Systems Benelux en Aan de Stegge Twello.

Eerder al tekenden Industrieschap Medel en Focus Real Estate de koopovereenkomst van de grond.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd op het bedrijvenpark Medel in Tiel. Deze locatie heeft een eigen containerterminal aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Het perceel voor Axalta omvat 12.000 m2 waarop 7.250 m2 nieuwbouw en 115 parkeerplaatsen worden gerealiseerd. Het hoofdkantoor herbergt een kleurmakerij en een magazijn voor de opslag van gevaarlijke stoffen volgens de PGS-15 regelgeving. Daarnaast komen er kantoren en een trainingscentrum.

Meerjarige huurovereenkomst

Axalta Coating Systems Benelux ging een meerjarige huurovereenkomst aan met Focus Real Estate uit Eindhoven. Het complex wordt gebouwd door Aan de Stegge Twello en naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020 opgeleverd. Axalta verwacht in het derde kwartaal operationeel te zijn op de nieuwe locatie. Palazzo Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. Savills adviseerde en begeleidde de partijen gedurende het voortraject.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.