nieuws

Lion Capital stapt met Ramsay in Amerikaanse restaurants

Beleggingen

Voormalig Hema-eigenaar Lion Capital gaat samen met celebrity chef Gordon Ramsay de komende vijf jaar honderd nieuwe restaurants in de Verenigde Staten ontwikkelen. 

Lion Capital stapt met Ramsay in Amerikaanse restaurants
Het Hell’s Kitchen restaurant in Las Vegas

Tegenover zakentijdschrift Forbes vertelde Ramsay dat Amerikanen, door zijn bekendheid als televisiekok, nu al in de rij staan voor zijn Amerikaanse restaurants en dat hij die bekendheid verder te gelde wil maken. De Britse chef ziet Lion Capital daarbij als ideale financiële partner om dat deze investeerder hem zakelijk gezien de vrije hand zou laten.

Voormalige Hema-eigenaar

In Nederland kennen we Lion Capital vooral als voormalige eigenaar van de Hema. Nadat een eerdere poging om de warenhuis keten te verkopen mislukte, legde Ramphastos Investements vorig najaar de hand op de Hema. Dit investeringsvehikel is eigendom van Marcel Boekhoorn.

Las Vegas

Ramsay heeft al 8 restaurants in de VS waar uiteenlopende gerechten worden geserveerd. Het zwaartepunt van zijn huidige eettenten ligt in de goksteden Las Vegas (5 restaurants) en Atlantic City (2). Daarnaast is er een restaurant in Baltimore. In totaal bestiert Ramsay wereldwijd 35 restaurants. In Nederland is hij niet actief.

Jamie Oliver

De expansie voor Ramsay’s horeca-imperium staat in schril contrast met het lot van zijn landgenoot en eveneens beroemde chefkok Jamie Oliver. Dienst bedrijf moest onlangs uitstel van betaling aanvragen. In Nederland heeft Oliver twee zaken, in Rotterdam en Den Haag.

 

Reageer op dit artikel