nieuws

Bouw kloosterhotel ten onrechte stilgelegd door gemeente Breda

Beleggingen

Bouw kloosterhotel ten onrechte stilgelegd door gemeente Breda
Vrouwe Justitia

Eigenaar Seminarie BV mag doorgaan met de verbouwing van het kloosterhotel in Bavel. De voorzieningen rechter bepaalde dat tijdens een kort geding.

De eigenaar van het hotel in aanbouw was naar de rechter gestapt omdat de gemeente de bouw met een beroep op Bibob had stilgelegd. De gemeente vertrouwde de herkomst van het geld niet dat in het voormalige seminarie van Bavel werd gestoken. Voorlopig kan er doorgebouwd worden zegt de rechter, maar de Gemeente Breda zegt niet te willen opgeven.

Verwijten

Er zijn al verschillende verwijten van de gemeente geweest naar de vastgoedonderneming toe. Zo zouden ze er geen hotel maar een long stay ( bijvoorbeeld voor Oosteuropese seizoensarbeiders) van willen maken. Daarna kwam het verwijt dat de bouwers zich niet aan de bouwvoorschriften hielden. Toen deed men een beroep op de wet Bibob omdat het geld afkomstig zou zijn uit niet zuivere bronnen.

Slechte verliezer

Maar nu blijkt dat de voorzieningenrechter het niet eens is met het besluit van het Bredase stadsbestuur. De verbouwing mag weer doorgaan. ‘Maar dat is nog steeds op eigen risico’, zegt wethouder Daan Quaars (Bouw- en Woningtoezicht, VVD) in BN de Stem. Volgens hem zegt deze uitspraak niets over het proces dat nog steeds loopt over het weigeren van het verlenen van de omgevingsvergunning door de gemeente. ‘Dat betekent dat ze nu wel weer verder mogen met verbouwen, maar dat er nu nog geen definitieve uitspraak ligt,’ aldus de wethouder.

Teleport

De huidige ontwikkelaar, hotelketen Teleport, nam de aandelen van vorige eigenaar Seminarie over op de dag waarop vergunning werd verleend in april 2018. Het pand wordt omgebouwd tot luxe hotel met 84 kamers, horeca, een moestuin en een wijngaard.

 

Reageer op dit artikel