nieuws

Avignon Capital opent kantoor in Nederland

Beleggingen

Avignon Capital opent kantoor in Nederland
Patrick Flaton

Avignon Capital opent een kantoor in Nederland via een strategische joint venture met de Nederlandse vastgoedbeheerder Vastestate.

Nederland is een belangrijke markt voor Avignon Capital, dat de afgelopen twee jaar hier heeft geïnvesteerd en in het eerste kwartaal van 2019 met de aanstelling van Jacco van Pelt zijn aanwezigheid ter plaatse heeft versterkt. Avignon beheert momenteel 200 miljoen euro aan Nederlands vermogen en is van plan om de komende twee  jaar drie tot vierhonderd miljoen euro te investeren.

Het kantoor in Rotterdam wordt verantwoordelijk voor het beheer van de bestaande Nederlandse portefeuille van Avignon en zal zich richten op beleggingen in toplocaties in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De focus ligt op kantoren, hotels, retail/recreatie in lijn met Avignon’s work-play-stay-beleggingsstrategie. Het kantoor wordt geleid door Erwin Hebels, Floris Ledder en Jacco van Pelt.

Toegang tot off-market deals

Managing partner Patrick Flaton van Avignon Capital vertelt dat er al langer over een eigen kantoor in Nederland werd gedacht. ‘Het was een goede beslissing om samen te werken met Vastestate. In plaats van ‘from scratch’ een team op te bouwen was het zinvol om samen te werken met een gelijkgestemde lokale speler die een gevestigde reputatie heeft en beschikt over diepgaande kennis van de markt. De vraag in de Nederlandse markt heeft zich de afgelopen jaren zeer sterk ontwikkeld en we zien een toenemende concurrentie om de beste deals te vinden. Het hebben van een team ‘on the ground’ geeft ons concurrentievoordeel en toegang tot gewilde off-market deals.’

Erwin Hebels

Erwin Hebels

Directeur Erwin Hebels van Avignon Capital/Vastestate zegt: ‘Avignon is zowel cultureel als strategisch een sterke ‘fit’ voor ons en wij hebben een gedeelde visie en kijk op kansen in de markt. Er is vraag van beleggers naar meer exposure in Nederland; een markt met sterke fundamentals en kansen in de huurmarkt. We zien goede beleggingsmogelijkheden in de belangrijkste Nederlandse steden en dit partnerschap met Avignon helpt ons om equity te ontsluiten voor verdere groei.’

Avignon is eigenaar in Nederland van kantoren zoals Danzigerkade 16 in Amsterdam, hotels als Staybridge Suites in Den HaagHyatt Place Amsterdam Airport Hotel in Hoofddorp en NH Hotel Zuid Amsterdam. Ook is de belegger eigenaar van het OPCW-hoofdkantoor in Den Haag. Naar aanleiding van die aankoop gaf managing partner Patrick Flaton Vastgoedmarkt een toelichting op zijn strategie. Onlangs bevestigde hij zijn aanhoudende interesse in de Nederlandse markt.

Reageer op dit artikel