nieuws

Altera tekent voor 148 appartementen in Leidsche Rijn

Beleggingen

Altera heeft een intentieverklaring getekend voor drie nieuw te bouwen appartementencomplexen in de wijk Het Zand in het hart van Leidsche Rijn in Utrecht.

Altera tekent voor 148 appartementen in Leidsche Rijn

De verkopende vastgoedontwikkelaars Vabo Ontwikkeling en Looye Vastgoed ontwikkelen in totaal 148 appartementen verdeeld over drie complexen waarvan 35 procent zal worden verhuurd in het middensegment van de huurwoningmarkt.

De nieuwbouwontwikkeling zal naar hoge duurzaamheidsmaatstaven worden ontwikkeld. Zo worden alle appartementen gasloos en met een hogere dan wettelijk voorgeschreven EPC uitgevoerd. Ook worden er aanvullende voorzieningen en faciliteiten aangeboden aan de bewoners die zich richten op duurzaamheid en duurzaam gebruik. Een voorbeeld hiervan is een concept voor deelauto’s. Een belangrijk deel van de appartementen – meer dan een derde – betreft huurwoningen in het middensegment.

René van Arnhem, Rob Looye, Jaap van der Bijl en Bart Visscher

René van Arnhem, Rob Looye, Jaap van der Bijl en Bart Visscher

Volgens ceo Jaap van der Bijl van Altera start de bouw van de complexen in 2020. ‘Ik ben erg trots op deze toevoeging aan onze beleggingsportefeuille. En natuurlijk zijn niet alleen op de hoge duurzaamheidsnormen, maar ook dat we hiermee een toevoeging te doen aan het middensegment huurwoningen in Utrecht.’

Het Zand

De appartementencomplexen worden gerealiseerd in de wijk Het Zand in het hart van Leidsche Rijn. De Utrechtse binnenstad ligt op slechts vijf minuten treinafstand, terwijl de wijk zeer groen en gevarieerd is. Vruchtboomgaarden en sloten worden afgewisseld met oude boerderijen, bestaande lintwoningen en 19e-eeuwse stijl herenhuizen. In combinatie met alle ontwikkelingen op Leidsche Rijn wordt dit een multifunctioneel, stedelijk woongebied waar goede voorzieningen zijn op het gebied van winkelen, recreatie, onderwijsinstellingen en kleinschalige bedrijvigheid.

Foto's

Reageer op dit artikel