nieuws

VWLD ontwikkelt hoofdkantoor met DC voor Welkoop

Beleggingen

VolkerWessels Logistics Development (VWLD) ontwikkelt voor Welkoop een nieuw servicekantoor met distributiecentrum op Bedrijvenpark Apeldoorn Noord 2.

VWLD ontwikkelt hoofdkantoor met DC voor Welkoop

Hiervoor hebben beide partijen de huurovereenkomst getekend. Financiële details zijn niet bekend gemaakt. Het huidige servicekantoor en distributiecentrum  in Ede wordt na de oplevering in oktober 2020 verplaatst naar Apeldoorn. De bouw van het project start na de zomer van 2019.

VWLD koopt 4,5 ha grond voor de realisatie van een servicekantoor van  3.500 m2 met een distributiecentrum van 20.000 m2 en een parkeergarage met 180 parkeerplaatsen. Retailer Welkoop gaat ook de e-commerce vanuit deze locatie organiseren.

Yvonne Tiberius van Welkoop: ‘Ons nieuwe servicekantoor /distributiecentrum in Apeldoorn Noord ligt centraal  ten opzichte van onze winkels en heeft bovendien een gunstige ligging, dichtbij de A1 en A50. De extra 7.000 m2 ten opzichte van onze huidige locatie is noodzakelijk gezien onze groei in omzet, assortiment en volume.’

Wethouder Jeroen Joon (Economische- en Grondzaken) van de gemeente Apeldoorn: ‘Met de keuze van Welkoop om haar nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum in Apeldoorn te vestigen wordt wederom de strategisch ligging van onze stad bevestigd. ‘

Welkoop werd tijdens het ontwikkeltraject geadviseerd door Grip Advies en Barcon. Systabo, een onderneming van VolkerWessels, is verantwoordelijk voor de realisatie. Leferink Architecten verzorgde in samenwerking met B+O Architectuur en Interieur de architectuur voor het project.

Reageer op dit artikel