nieuws

Tweede megadc VidaXL in Venlo

Beleggingen

Online retailer VidaXL opent volgend jaar een nieuw distributiecentrum van 80.000 m2 op Trade Port Noord in Venlo. De retailer beschikt op dit logistieke bedrijvenpark in de logistieke hotspot nummer 2 van Nederland al over een mega-dc van 100.000 m2.

Tweede megadc VidaXL in Venlo

Dat meldt de nieuwsbrief Logistiek.

VidaXL start deze maand met de bouw van het distributiecentrum, dat naar verwachting volgend jaar maart wordt opgeleverd. Het dc verrijst op bedrijventerrein Trade Port Noord in Venlo een paar honderd meter verderop van het huidige mega-dc van 105.000 m2 dat sinds eind 2017 operationeel is.

Het bestaande dc is volgens gegevens in het Kadaster sinds maart 2018 eigendom van  WestInvest Gesellschaft für Investmentfunds, een fonds van de Duitse vastgoedvermogensbeheerder Deka, maar liefst 114,04 miljoen euro voor het pand neertelde. Verkopende partij was Klaver IV Development, een ontwikkelingsvehikel van het e-commercebedrijf. Zover bekend wordt het nieuwe gebouw ook door VidaXL zelf ontwikkeld.

Met de nieuwbouw er bij opgeteld beschikt het internationaal opererende online platform straks over in totaal 180.000 vierkante meter distributieruimte in de crossborder e-commerce hotspot nummer 1 van Nederland. Ter vergelijking: deze omvang is aanzienlijk groter dan de omvang van bijvoorbeeld het distributiecentrum van Bol.com in Waalwijk, dat inclusief de geplande recent in gang gezette uitbreiding een gebied van 10 hectare bestrijkt. De keuze om in Venlo uit te breiden komt volgens VidaXL voort uit de logistieke voordelen die deze logistieke hotspot biedt evenals de vestiging van het huidige distributiecentrum.

De komst van het nieuwe dc levert naar verluidt 175 nieuwe banen op.

Reageer op dit artikel