nieuws

Rasmala koopt nieuwbouwontwikkeling DuPont in Leiden

Beleggingen

Rasmala Investment Bank uit Dubai heeft nieuwbouwontwikkeling DuPont in Leiden gekocht van Dura Vermeer.

Rasmala koopt nieuwbouwontwikkeling DuPont in Leiden

Het object wordt gebouwd op het Leiden Bio Science Park. De transactie omvat  4001 m2 laboratorium ruimte,  2.587 m2  kantoorruimte en 108 parkeerplaatsen. Het gebouw is langjarig verhuurd aan Genencor International, een dochteronderneming van het Amerikaanse chemieconcern DuPont. De oplevering staat gepland in het tweede kwartaal van 2020. Financiéle details zijn niet bekend gemaakt.

Naseer Aka, Head of Real Estate bij Rasmala: ‘We zijn verheugd met onze eerste transactie in Nederland door middel van een forward commitment. De aankoop van dit strategische object zorgt voor verdere diversificatie van onze Europese vastgoedportefeuille. We zullen onze vastgoedportefeuille wereldwijd blijven diversifiëren met het doel om waarde te creëren voor onze klanten.’

Jordy Diepeveen, Director Investment bij Savills Nederland, licht toe: ‘De aankoop van het DuPont gebouw is de eerste investering van Rasmala in Nederland. Het Leiden Bio Science Park staat bekend als grootste biofarmaceutisch park van Nederland en behoort tot de top 5 science parken van Europa. De clustering van de farmaceutische bedrijven op deze locatie zal naar verwachting de positie van het Leiden Science Park in de toekomst verder versterken. We zijn daarom erg blij dat we deze locatie voor onze opdrachtgever hebben weten te bemachtigen.’

Koper Rasmala Investment Bank werd geadviseerd door Savills (commercieel en technisch) en DLA Piper. Savills is tevens aangesteld voor het beheer. Verkoper Dura Vermeer werd geadviseerd door Cushman & Wakefield en AIM Advocaten.

Reageer op dit artikel