nieuws

Meer leegstand bij Vastned

Beleggingen

In het eerste kwartaal daalde de bezettingsgraad van winkelbelegger Vastned van 98,6 procent naar 94,2 procent. De daling werd voornamelijk veroorzaakt door het leeggekomen pand Rue de Rivoli 118-120 in Parijs.
1

Meer leegstand bij Vastned
Taco de Groot, ceo Vastned

Dat meldde de beursgenoteerde winkelbelegger dinsdag nabeurs in een kwartaalbericht.  ‘In lijn met onze strategie, ligt de focus dit jaar op het behouden van een hoge bezettingsgraad van de portefeuille en met name op het aantrekken van een goede lange termijn huurder voor Rue de Rivoli 118-120 in Parijs’, lichtte ceo Taco de Groot de opgelopen leegstand toe. ‘Ons Franse team werkt hier hard aan en wij zijn vol vertrouwen dat een geschikte huurder gevonden zal worden. De huurgroei op nieuwe contracten bedroeg 0,4 procent.’

Volgens de  Vastned-topman heeft  de portefeuille ‘goed gepresteerd’ in het eerste kwartaal, ondanks de ‘uitdagende’ marktomstandigheden. ‘De retailmarkt blijft in zwaar weer verkeren wat we ook dit kwartaal terugzagen in verschillende faillissementen. We hebben 23 huurcontracten afgesloten voor in totaal 1,4 miljoen euro met een gemiddelde huurstijging van 0,4 procent. Daarnaast hebben wij de kwaliteit van onze portefeuille verder verbeterd door het cluster in Amsterdam uit te breiden.’

Op 12 maart 2019 heeft Vastned haar cluster in Amsterdam uitgebreid in de Ferdinand Bolstraat. Het betreft het hoekpand Ferdinand Bolstraat 85/1e Jan Steenstraat 89, inclusief 3 bovengelegen appartementen, dat werd gekocht voor in totaal  3,7 miljoen euro inclusief acquisitiekosten. De begane grond heeft een horecabestemming en wordt verhuurd aan Bakker Bart. De verkopend makelaars waren JLL en B&O Retail.

Het aandeleninkoopprogramma dat in oktober 2018 begon is in op 17 april afgerond. In totaal is voor 34,7 miljoen euro opgekocht.

Vastned bevestigt het verwachte direct resultaat voor 2019 van 2,00 tot 2,10 euro per aandeel.

Reageer op dit artikel