nieuws

Hines koopt bedrijventerrein van ABC Westland in Poeldijk

Beleggingen

Internationaal vastgoedinvesteerder Hines heeft van ABC Westland een logistiek park in Poeldijk gekocht. Het park bestaat uit 13 gebouwen met een oppervlakte van 117.000 m2 logistiek en bijbehorende kantoorruimte.

Hines koopt bedrijventerrein van ABC Westland in Poeldijk

ABC Westland Beheer heeft met Hines overeenstemming bereikt over de overname van het vastgoed op haar bedrijventerrein in Poeldijk. Hines, dat in het vierde kwartaal van 2018 ook al Fresh Park Venlo overnam, verstevigt hiermee haar marktpositie. Met deze overname biedt Hines ABC Westland tevens een sterke basis voor haar verdere ontwikkeling. ‘De overname van het vastgoed van ABC Westland is volledig in overeenstemming met de groeiambities van ABC Westland, Hines en het bedrijvenpark ABC Westland in Poeldijk. Dat zegt  Herwi Rijsdijk, directeur van ABC Westland, op AGF.nl , het nieuwsplatform voor de Nederlandse en Belgische aardappelen, groente -en fruithandel.

Financiële details zijn niet bekend gemaakt. Hines is een wereldwijd opererende private equity vastgoedorganisatie opgericht in 1957. Met investeringen van meer dan 120 miljard dollar onder beheer in meer dan 200 steden in 24 landen en ruim 100 actieve ontwikkelingsprojecten is Hines een van de grootste, vastgoedorganisaties wereldwijd. Het bedrijf is in Nederland in diverse segmenten van de vastgoedmarkt actief.

Dit jaar bestaat ABC Westland twintig jaar en inmiddels omvat het bedrijvenpark ruim 55 hectare grond. ABC Westland huisvest er meer dan 100 bedrijven, actief in de agri- en foodsector. In 1999 kochten het veilingbedrijf Flora Holland, Van Rijn en Valstar het voormalige veilingcomplex Westland-Noord om de groenten- en fruitsector voor het Westland te behouden en om het een eigen plek te geven op een particulier bedrijventerrein. De logistieke gebouwen zijn voorzien van ruim 18.000 zonnepanelen.  Met de verkoop van het onroerend goed aan Hines, faciliteert ABC Westland een volgende stap in de ontwikkeling van de bedrijven in de agri- en foodsector. Naast de bestaande bebouwing biedt het park ruimte voor nieuwe ontwikkelingen.

‘ABC Westland past perfect in onze portefeuille gezien de strategische ligging bij de haven van Rotterdam en als een van de toonaangevende hubs voor voedsel in Europa’, zegt  Lars Huber, ceo van Hines Europe. ‘De markt van groenten-en fruit biedt een enorm groeipotentieel.’

Hines werd bij de overname geassisteerd door Arcadis, Chatham Financial, CR Capital Advisory, EY, Savills, en Simmons & Simmons. De financiering werd verstrekt p door pb Deutsche Pfandbriefbank AG.

Reageer op dit artikel