nieuws

Grote overname in Duitse logistieke vastgoedmarkt

Beleggingen

GreenOak Real Estate heeft, in samenwerking met Apeiron een 340.000 m2 Duitse logistiek portfolio aangekocht. De investering is in een joint venture gedaan met Hana Financial Investment en Tiger Alternative Investors.

Grote overname in Duitse logistieke vastgoedmarkt

De overname past in de strategie om activa op de Europese logistieke knooppunten te verwerven. Financiële details zijn niet bekend gemaakt, evenmin wie de verkopende partij is. De investering volgt op de recente logistieke investeringen in Duitsland. De afgelopen twaalf maanden heeft GreenOak  voor 900 miljoen euro transacties gedaan in dat land.

De recent gekochte portefeuille  bestaat uit drie grote magazijnen met een gemiddelde grootte van meer dan 110.000 m², dichtbij München, Karlsruhe en Dortmund. De activa zijn volledig verhuurd op basis van  lange-termijn leasecontracten, waaronder met autofabrikant BMW.

De afgelopen vijf jaar kocht GreenOak  2,8 miljoen m2 logistiek vastgoed in Europa.  De bezittingen bevinden zich onder andere in Parijs, München, Madrid, Milaan, Brussel en Venlo.

Eerder in 2019 ging GreenOak de Belgische markt op, via de aankoop van twee logistieke panden voor een totaal van 100.000 m2.. De activa, volledig geleased aan klanten waaronder Carrefour, bevinden zich in gevestigde logistieke gebieden dicht bij Brussel en de Nederlandse grens. GreenOak heeft recentelijk ook 14 logistieke activa aangeschaft in Frankrijk, Spanje en Nederland, het betrof in totaal ongeveer 340.000 m².

John Carrafiell, co-founder van GreenOak zei, ‘Door de achterstand van continentaal Europa vergeleken met  de VS en het Verenigd Koninkrijk wat betreft de  beschikbaarheid van moderne logistieke faciliteiten  is er steeds meer grond voor huurgroei.  De  sterke aanwezigheid van GreenOak in de grootste economieën van continentaal Europa positioneert ons platform als leidende investeerder en ontwikkelaar van de sector.’

Reageer op dit artikel