nieuws

Goodman ontwikkelt dc voor Tegelgroep in Bemmel

Beleggingen

Goodman Group, de vastgoedgroep die wereldwijd logistiek vastgoed bezit, ontwikkelt en beheert, heeft een contract met Tegelgroep Nederland getekend voor de ontwikkeling van een distributiecentrum in Bemmel.

Goodman ontwikkelt dc voor Tegelgroep in Bemmel

Het nieuwe gebouw van 21.000 m2 zal een ultramoderne magazijnruimte op 12,20 meter hoogte zijn en extra laadcapaciteit om het brede scala aan tegelproducten van Tegelgroep.

Tegelgroep is marktleider op het gebied van wand- en vloertegels en maakt deel uit van de Franse Saint-Gobain-groep. Tegelgroep consolideert drie magazijnen op één locatie om efficiëntie te creëren en ruimte te bieden voor productgroei. Deze consolidatiestrategie heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw distributiecentrum van klasse A om het distributieproces van Tegelgroep naar hun klanten in heel Nederland te optimaliseren.

Het gebouw zal worden gebouwd volgens het Breeam Very Good-ontwerpprincipe om hoge duurzaamheidsnormen te garanderen, in lijn met de langetermijnstrategie van Goodman.

Frank van der Weide, operationeel directeur bij Tegelgroep Nederland: ‘Al onze producten zijn momenteel verspreid over drie magazijnen, wat verschillende logistieke uitdagingen veroorzaakt. Door alles in één distributiecentrum te consolideren, kunnen we onze klanten beter en professioneler van dienst zijn en kunnen we kosten besparen door lagere transportkosten. ‘

Lien Standaert, Country Manager Netherlands bij Goodman: ‘Klanten over de hele wereld proberen meer efficiëntie te creëren in hun supply chain. Door een goede samenwerking met Tegelgroep en de gemeente Lingewaard zullen we een duurzaam, modern pand ontwerpen en bouwen om Tegelgroep te voorzien van een langetermijnoplossing die een aanzienlijke meerwaarde zal toevoegen aan hun supply chain.’

Goodman start deze maand met de bouw van het distributiecentrum met aannemer VDR Bouwgroep. Het nieuwe distributiecentrum bevindt zich in de industriële zone Pannenhuis II in Bemmel.

Goodman werd geadviseerd over de transactie door Colliers International, de gemeente Lingewaard door DK makelaar en BenW zijn de architecten.

Reageer op dit artikel