nieuws

Flinke opknapbeurt voor Zeeuws winkelcentrum van ASR

Beleggingen

ASR real estate start medio juni 2019 de grootschalige renovatie van het winkelcentrum aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg.

Flinke opknapbeurt voor Zeeuws winkelcentrum van ASR

Het gehele winkelcentrum met circa 5.000 m2 aan winkels en ondergelegen parkeergarage,  een belegging van het ASR Dutch Prime Retail Fund, wordt toekomstbestendig gemaakt. Gedurende de verbouwing van ongeveer een jaar blijft het winkelcentrum geopend.

Ook na de renovatie blijft het een winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen. De meeste huidige huurders, zoals Albert Heijn, Etos, Gall & Gall, Action, de Schoenmaker en ’t Smoske blijven in het winkelcentrum. Daarnaast is er ruimte gecreëerd voor enkele nieuwe winkels.

Elektrische rolpaden

De twee entreezijdes worden vergroot met transparante glazen puien en het dak en de gevels worden hoogwaardig geïsoleerd. De entree aan de kant van de binnenstad komt tegenover de brug te liggen. De entreehal aan de kant van het parkeerterrein en de parkeergarage krijgt ‘tapis roulants’ (elektrische rolpaden). Ook krijgt de parkeergarage een cosmetische make-over met een nieuwe indeling. Intern worden de winkelpuien vernieuwd en komt er behalve zuinige LED-verlichting ook daglichttoetreding via het plafond. De indeling van het winkelcentrum wordt verbeterd, zodat alle winkelunits aan de passage gesitueerd zijn.

Jaren 70

Nadja Bressers, assetmanager retail ASR real estate: ‘Het winkelcentrum aan de Pottenbakkerssingel (voormalig Trefcenter) is een belangrijk winkelcentrum in Middelburg. Niet alleen voor de dagelijkse boodschappen maar ook als startpunt van een bezoek aan de binnenstad. Het winkelcentrum dateert uit de jaren ’70 en is inmiddels esthetisch, technisch en functioneel toe aan vernieuwing. We gaan het gemak van boodschappen doen sterk verbeteren en ook de route naar de binnenstad wordt logischer. De (regionale) bezoeker en toerist wordt daardoor meer verleid om bijvoorbeeld het terrasje in de binnenstad te combineren met functionele aankopen in het vernieuwde winkelcentrum.’

De herontwikkeling wordt begeleid door Inspire Real Estate. De verbouwing wordt uitgevoerd door Ban Bouw.

Reageer op dit artikel