nieuws

Fidelity koopt kantoorgebouw Nova Zembla in Utrecht

Beleggingen

Fidelity koopt kantoorgebouw Nova Zembla in Utrecht

Fidelity International heeft het kantoorgebouw aan de Winthontlaan 2 in Utrecht gekocht voor ongeveer 12,8 miljoen. euro.

Het kantoorgebouw met een oppervlakte van 4.779 m2 is voor 18 jaar verhuurd aan semi-overheidsorganisatie NWO. De aankoop gebeurde voor het Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund.

‘De kantorenmarkt in Nederland en zeker in Utrecht is erg in trek bij beleggers. Nova Zembla ligt op een prominente locatie die door de vele ontwikkelingen in de nabijheid nog verder zal verbeteren. Dit brengt potentiële huurwaardestijging met zich mee’, zegt Maarten Frouws, investment manager bij Fidelity. ‘Door de langjarige huurovereenkomst met een aan de overheid gelieerde partij past deze defensieve investering zeer goed bij onze beleggingsstrategie en biedt ze onze beleggers een stabiel en zeker direct rendement.’

Frouws vervolgt: ‘De Nederlandse markt is belangrijk voor ons en wij willen onze Nederlandse portefeuille op korte termijn nog verder laten groeien.’ In 2018 kocht Fidelity meubelplein Ekkersrijt in Son en Breugel en Woonboulevard Utrecht.

Langetermijnhorizon

Het Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund is een pan-Europees vastgoedfonds met domicilie in Luxemburg en heeft ongeveer 650 miljoen euro aan beheerd vermogen. Het kapitaal is afkomstig van Europese en Aziatische institutionele klanten met een langetermijnhorizon. De strategie van het fonds is het verwerven van commercieel vastgoed (kantoren, winkels en logistiek) van hoge kwaliteit en op goede locaties (prime en second tier) met investeringsprofiel core tot core+.

Namens verkopend asset manager Nexus Real Estate traden CBRE en Nauta Dutilh op. Fidelity is geadviseerd door Dirk Berendsen van Weebers Vastgoed Advocaten, Bernd-Jan Bolwijn Vastgoedconsultancy, Malcolm Hollis en Deloitte Real Estate Tax.

Reageer op dit artikel