nieuws

Duitse Paribus Group richt Nederlandse dochter op

Beleggingen

Duitse Paribus Group richt Nederlandse dochter op
Mathijs Breuk

De Duitse Paribus Group breidt uit met de oprichting van een dochtermaatschappij in Nederland.

Vanuit het hoofdkantoor in WTC Amsterdam zal Paribus Real Estate Management op zoek gaan naar geschikte investeringsobjecten op de Nederlandse markt voor Paribus-deelnemingen of voor derden. De Nederlandse dochter fungeert ook als aanspreekpunt voor buitenlandse beleggers die in de Nederlandse vastgoedmarkt willen investeren en ondersteunt beleggers voor de plaatselijke begeleiding van huurders van Paribus-vastgoed in Nederland. De directeuren zijn Mathijs Breuk en Roman Burger.

Het nieuwe in Nederland gevestigde bedrijf ondersteunt de acquisitie van objecten door Paribus Immobilien Assetmanagement voor internationale institutionele beleggers. Die acquisitie wordt in het hoofdkantoor van het concern in het Duitse Hamburg strategisch voorbereid en operationeel aangestuurd.

Stijgende vastgoedprijzen goede basis

Bij de acquisitie van objecten staat vooral core-vastgoed voor gebruik door kantoren centraal met een totaal investeringsvolume van tussen 20 en 100 miljoen euro per transactie. Ook richt Paribus zich ook op value-added-portfolio’s.

‘Sinds enige tijd stellen wij vast dat de vastgoedprijzen in Nederland stijgen. Investeerders treffen bij toetreding tot deze markt momenteel een betere risico-baten-verhouding aan dan bijvoorbeeld in Duitsland’, zegt Thomas Böcher, directeur van de Paribus Holding over de vooruitzichten om in het buurland te investeren.

Aandeel Nederlands vastgoed meer dan 60 procent

‘Nederland is één van onze kernmarkten waarin wij tijdens de hausseperiode 25 objecten in de Paribus-vastgoedportefeuille voor asset management hadden. Het aandeel van ons Nederlandse vastgoed in de totale portfolio bedraagt tegenwoordig meer dan 60 procent. Het lag dus voor de hand dat wij naast ons asset management in Hamburg ook een vennootschap ter plaatse zouden oprichten die nog dichter bij de markt zit’, aldus Böcher.

Breuk is verantwoordelijk voor de divisie acquisitie van objecten, Burger voor het asset management van de vastgoedportefeuille. ‘Met Mathijs Breuk hebben wij een gekwalificeerde vastgoedexpert in Nederland als bedrijfsleider van Paribus Real Estate Management weten binnen te halen. Hij kent niet alleen ons vastgoed van binnen en buiten, maar is tevens een expert op het gebied van de Nederlandse vastgoedmarkt. Hij is in deze functie een grote aanwinst’, aldus Böcher.

2,7 miljard euro

Breuk bekleedt al bijna 20 jaar verantwoordelijke functies binnen de Nederlandse vastgoedsector. De Nederlander is lid van Royal Institution of Chartered Surveyors (Rics) en heeft na functies bij internationaal opererende dienstverleners voor vastgoed en vastgoedadviesbureaus de afgelopen jaren het Nederlandse Paribus-vastgoed als externe dienstverlener beheerd.

Roman Burger is bijna 20 jaar binnen de fondsensector actief en is sinds 2011 asset manager voor Nederlands vastgoed. Sinds 2014 is de bedrijfseconoom senior asset manager van Paribus Immobilien Assetmanagement en heeft hij het Nederlandse Paribus-vastgoed onder zijn hoede. Begin 2019 werd Burger tot directeur van de door hem beheerde investeringsfondsen benoemd en tot procuratiehouder van de Paribus Immobilien Assetmanagement.

De Paribus Group initieert, concipieert en begeleidt investeringen in goederenkapitaal voor particuliere en institutionele beleggers in de assetklassen vastgoed en spoorlogistiek. Het totale investeringsvolume van lopende en afgesloten investeringen onder Paribus-beheer bedraagt ongeveer 2,7 miljard euro.

Reageer op dit artikel