nieuws

CBRE Gl koopt logistiek project in Roosdendaal

Beleggingen

CBRE Global Investors heeft een nog te ontwikkelen distributiecentrum met een omvang van circa 32.000 m² gekocht in Roosendaal.

CBRE Gl koopt logistiek project in Roosdendaal

De verkoper is Damsteen Vastgoed, onderdeel van de Van Dam Groep. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

De ontwikkeling wordt gerealiseerd op industrieterrein Borchwerf II in Roosendaal waar CBRE Global Investors onlangs de laatste omvangrijke kavel eigen grond heeft gekocht in het gebied , van 5,7 hectare. De oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2020.

Het distributiecentrum omvat een logistiek warehouse van 28.084 m2, 1.085 m2 kantoorruimte en een mezzanine van 2.480 m2. Op het buitenterrein worden 307 parkeerplaatsen aangelegd. Het logistieke centrum wordt ontwikkeld naar moderne eisen en technische specificaties waaronder 12,2 meter vrije hoogte, vlakke vloeren, een rendement-intelligent LED-verlichtingssysteem en zonnepanelen op het dak. Een en ander conform de Breeam  ‘Very Good’-standaarden.

De verhuur is in handen van makelaarsteam De Lobel & Partners en Savills. Deelverhuur behoort tot de mogelijkheden. Het bouwmanagement wordt verzorgd door Progam Bouwmanagement en de bouw door Bouwbedrijf Vrolijk.

Savills adviseerde koper CBRE Global Investors bij de totstandkoming van deze transactie met Houthoff als juridisch adviseur. Verkoper Damsteen Vastgoed is geadviseerd door De Lobel & Partners.

CBRE Global Investors is een wereldwijde, vastgoed vermogensbeheerder met 95,5 miljard euro in vermogen onder beheer.  Het bedrijf  beheert investeringsprogramma’s over het gehele risico/ rendement spectrum voor beleggers wereldwijd.

Reageer op dit artikel