nieuws

Amvest voegt 151 woningen in Arnhem toe aan portefeuille

Beleggingen

Amvest voegt 151 woningen in Arnhem toe aan portefeuille
Amvest-huurders Kiki Bodewes en Ruben Kause, Deltakwartier, Arnhem

In de Arnhemse wijk Deltakwartier realiseerde Amvest 151 vrijesectorhuurwoningen als onderdeel van een ingrijpende vernieuwing van de wijk.

De 151 eengezinswoningen worden opgenomen in de portefeuille van het Amvest Residential Core Fund.

In 2017 vond Amvest in Portaal en Van Grunsven een samenwerkingspartner om de wijk verder te versterken. Een belangrijk uitgangspunt daarbij was om te zorgen voor een gevarieerde, diverse wijk met een evenwichtige mix van sociale huur-, vrijesectorhuur- en koopwoningen. Naast de 151 vrijesectorhuurwoningen werden de afgelopen twee jaar nog 40 sociale huurwoningen en 39 koopwoningen gerealiseerd. Een appartementencomplex met 53 sociale huurappartementen is in aanbouw en wordt in 2020 opgeleverd.

Leonore Reijnen, projectdirecteur bij Amvest: ‘Doordat Portaal deze binnenstedelijke opgave samen met Amvest oppakt, konden we snel een nieuwe goede woningmix toevoegen aan de Arnhemse woningmarkt. Het Deltakwartier is een groene en rustige wijk, waaraan zowel Portaal als Amvest zich langjarig verbinden.’

Middeldure segment

De 151 eengezinswoningen voor de vrijesectorhuur zijn gebouwd in vier verschillende types, variërend in woonoppervlakte van 98 tot 135 m2. Het gaat om woningen met een dakterras, woningen met drie volledige verdiepingen en stadswoningen met vier lagen. Nagenoeg alle woningen worden verhuurd in het middeldure segment. Huurprijzen variëren van 850 tot 1050 euro. De woningen zijn goed geïsoleerd en hebben een energielabel A. Op de woningen werden in totaal 1.840 zonnepanelen geïnstalleerd voor het opwekken van energie uit zonlicht. Voor een groene aankleding van de wijk werden ruim 20.000 stuks wilde ligusters geplant.

Deltakwartier

Het project Deltakwartier is een grootschalige binnenstedelijke herstructurering in de Arnhemse wijk Presikhaaf. De wijk werd gebouwd in de jaren vijftig en zestig en bestaat uit veel hoogbouw, appartementen en sociale huurwoningen. De multiculturele wijk kende relatief veel woningen die niet meer voldeden aan de eisen van deze tijd of bouwtechnisch in slechte staat waren. Om de wijk leefbaarder, gevarieerder en aantrekkelijker te maken, startte woningcorporatie Portaal in 2010 met het opknappen van de wijk. In het Deltakwartier werden de verouderde woningen gesloopt en worden gefaseerd nieuwe woningen gebouwd. Hier verrijst nu een nieuwbouwwijk met afwisseling in architectuur en woningtypes. Met plekken zoals de speelstraat, ecozone en het speelpark, met scholen en winkels om de hoek.

Reageer op dit artikel