nieuws

208 nieuwe huurwoningen in Plantage Diemen de Sniep

Beleggingen

Did Vastgoedontwikkeling en Bot Bouw tekenen vandaag met a.s.r. real estate en De Alliantie voor de koop en realisatie van 208 duurzame, gasloze huurwoningen en 156 parkeerplaatsen in Plantage Diemen de Sniep.

208 nieuwe huurwoningen in Plantage Diemen de Sniep

De Alliantie tekent voor de realisatie van 106 sociale huurwoningen en ASR real estate voor 102 vrije sector huurwoningen. Deze woningen komen in de portefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund. Van Gool Elburg heeft de verkoop van de vrije sector woningen begeleid. Het ontwerp van het plan is van M3H architecten. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Directeur/ mede-eigenaar Did Vastgoedontwikkeling Ed Heijstee: ‘Wij zijn enorm blij dat we met deze ontwikkeling bijdragen aan de wens van de gemeente om duurzame en bereikbare huurwoningen toe te voegen aan de woningvoorraad in Diemen en uiteraard aan het succes van Plantage de Sniep.’

Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund: ‘Deze aankoop is een mooie toevoeging aan onze beleggingsportefeuille. Het sluit aan op de grote vraag naar kwalitatief hoogwaardige huurwoningen in de regio Amsterdam, één van de focusregio’s van het ASR Dutch Core Residential Fund. Het complex omvat ruime, duurzame appartementen met huurprijzen in het middensegment. Door de centrale locatie en de grote variatie aan woningtypen zijn de woningen geschikt voor meerdere doelgroepen.’

Bot Bouw begint medio 2019 met de bouw van het eerste bouwblok (deelplan M), later dit jaar volgt de start van het tweede deelplan (T). De bouw zal ongeveer twee jaar in beslag nemen. Dankzij goede afspraken met de gemeente Diemen en het GVB zal tram 19 gedurende de bouw gewoon blijven rijden.

Reageer op dit artikel