nieuws

Zorgsaam investeert 42 miljoen in ziekenhuis en verpleeghuis

Beleggingen

Zorgsaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen investeert 42 miljoen euro in onder meer het ziekenhuis in Terneuzen en verpleeghuis De Stelle in Oostburg.

Zorgsaam investeert 42 miljoen in ziekenhuis en verpleeghuis

In het ziekenhuis komt onder meer een hypermodern operatiecentrum.

Zorgsaam gebruikt de financiering daarnaast voor een midlife upgrade van het ziekenhuis in Terneuzen. Het 30-jarige gebouw wordt deels gerenoveerd en aangepast aan het toekomstige werken zodat het nog eens tientallen jaren meekan. De financiering wordt behalve voor het ziekenhuis ook gebruikt voor de renovatie van verpleeghuis De Stelle in Oostburg. Binnen de mogelijkheden van het gebouw wordt een ruim en eigentijds woon-, werk- en leefklimaat gecreëerd.

Met de verstrekte lening door BNG Bank, die deels wordt gegarandeerd door het Waarborgfonds voor de Zorg (WFZ), wordt zo een stap voorwaarts gezet in de kwaliteit van de zorg in Zeeuws-Vlaanderen. BNG Bank wordt tevens huisbankier voor Zorgsaam.

Zorgsaam is blij met de samenwerking en het vertrouwen dat BNG Bank en het WFZ hebben in de strategische koers die Zorgsaam heeft uitgezet. BNG Bank is verheugd de huisbankier te worden van Zorgsaam, dat met hun ziekenhuizen in de Ziekenhuis Top 100 van 2018 [https://www.ad.nl/binnenland/dit-zijn-de-beste-ziekenhuizen-van-nederland~a6dd9677 ] tot het nummer 1  streekziekenhuis van Nederland is uitgeroepen.

Over Zorgsaam

Zorgsaam biedt thuiszorg, ouderenzorg, ziekenhuiszorg en ambulancezorg in heel Zeeuws-Vlaanderen. De Zorgsaam Zorgroep Zeeuws-Vlaanderen wil de gezondheid van de bevolking in de regio verbeteren door een goed, betrouwbaar en houdbaar aanbod van zorgvoorzieningen te organiseren.

Reageer op dit artikel