nieuws

Wat brachten Herengracht 539 en 541 op?

Beleggingen

Een particuliere belegger heeft de panden aan de Herengracht 539 en 541 in Amsterdam gekocht van The Artesia Amsterdam, een joint venture van REB Projects, Capricorn Capital Group en Noorderhoofd Real Estate.

Wat brachten Herengracht 539 en 541 op?

Na de herontwikkeling tot grote kantoorvloeren zal de nieuwe eigenaar de panden voor een lange periode verhuren aan Rituals. De winkelketen gebruikt de panden als uitbreiding op zijn hoofdkantoor.

De oplevering staat gepland voor medio 2020. Eind 2017 verkocht de vennootschap al de Herengracht 543 aan een Nederlands family office. De transactie is begeleid door Nauta Dutilh. De verkoper is fiscaal geadviseerd door Rechtstaete.

The Artesia bestaat uit drie 17e-eeuwse panden met alle bijbehorende gebouwen, zoals het originele koetshuis aan de daarachter liggende Reguliersdwarsstraat en de drievoudige tuin die door deze historische panden omsloten wordt.

De prijs voor Herengracht 539 bedroeg 7.182.000 euro en de prijs voor Herengracht 541 was 21.000.000 euro, blijkt uit de akten van levering. Volgens de Basisregistratie Adressen en Gebouwen bedragen de oppervlakten 955 m2 en 2.072 m2.

Reageer op dit artikel