nieuws

Sunrock realiseert zonnedak op distributiecentrum van Coolblue

Beleggingen

Sunrock realiseert zonnedak op distributiecentrum van Coolblue
Zonnedak op distributiecentrum van Coolblue.

Sunrock heeft het  zonnedak op het  distributiecentrum van Coolblue gerealiseerd. Het dak van het distributiecentrum in Tilburg is 88.000 vierkante meter groot en produceert genoeg zonnestroom voor het magazijn, maar ook voor de winkels, het hoofdkantoor en zelfs de fietsen van CoolblueFietst.

Johannes Duijzer, CEO Sunrock; ‘De laatste van de 20.000 zonnepanelen, met een totaalvermogen van 5,3 megawattpiek, zijn in februari gelegd en de productie van zonnestroom is officieel gestart.’

Ook voor gebouweigenaar Prologis is deze oplevering een mooie mijlpaal. Logistiek vastgoedonderneming Prologis werkt met Sunrock samen om voor 2020 maar liefs 100 megawatt aan nieuwe zonne-energie projecten te realiseren in de Benelux. Het enorme dak van dit distributiecentrum in Tilburg draagt daar 5,3 megawatt aan bij.

Sunrock ontwikkelt, realiseert, financiert en beheert grootschalige zonneparken op daken van logistiek en commercieel vastgoed en breidt deze zonneparken op termijn uit met opslagsystemen en energie efficiency producten en services. Momenteel heeft Sunrock meer dan 100 zonnedaken operationeel en een brede portefeuille in ontwikkeling. Hetgeen neerkomt op ruim 2 miljoen m2 zonnepanelen.

Reageer op dit artikel