nieuws

Rothschild (Cording) gaat in industrieel en logistiek vastgoed

Beleggingen

Rothschild (Cording) gaat in industrieel en logistiek vastgoed

Cording Real Estate Group (Cording), onderdeel van het platform van Edmond de Rothschild, heeft een nieuw fonds gelanceerd dat zich richt op licht industrieel en klein logsitiek vastgoed in de eurozone. Daarmee komt het Engelse vastgoedbedrijf naar Nederland.

De vier Nederlandse panden die in februari zijn gekocht maakt deel uit van de fondsportefeuille. Het gaat om twee objecten gelegen nabij Eindhoven Airport. Park Forum 1109 is gebouwd in 2012 en  en Park Forum 1119-1121 is gebouwd in 2013. Een derde object is gelegen aan de Theemsweg 32 in de Rotterdamse Haven. Daarnaast is een object gelegen aan Riga 10 in Barendrecht.

Gericht op institutionele beleggers

Het Cording Euro Industrial Real Estate Fund heeft een Core+-profiel en richt zich op institutionele beleggers. Dit open-ended vastgoedfonds werd gelanceerd met equity commitments van Edmond de Rothschild en het multi manager team van Credit Suisse Asset Management. Het fonds zal beleggen in light industrial en small logistics vastgoed met een focus op het genereren van een duurzame kasstroom over een lange termijn beleggingshorizon. Het fonds heeft zich reeds gecommitteerd aan zeven acquisities in Nederland en Cording beschikt over een substantiële pijplijn van additionele acquisitiemogelijkheden. Het fonds streeft naar een gemiddeld jaarlijks nettorendement van meer dan zes procent over een periode van tien jaar. Cording heeft een bewezen track record in het aankopen, beheren en verkopen van industrieel en logistiek vastgoed in alle regio’s waar het bedrijf actief is. Met een research gedreven aanpak en een verticaal geïntegreerd platform beheert Cording momenteel industriële en logistieke objecten ter waarde van meer dan 300 miljoen euro. Het beheerd vermogen is de afgelopen vijf jaar sterk gegroeid met een outperformance voor alle portefeuilles onder beheer.

Reiner Beckers

Reiner Beckers

Hoofd Business Development Reiner Beckers van Cording: ‘Wij geloven dat dit het juiste moment is om een fonds te lanceren voor light industrial en small logistics vastgoed. We zien kansen om te profiteren van een sterke huurgroei omdat de vraag naar deze bedrijfsruimten het aanbod overstijgt, in het bijzonder in de omgeving van stedelijk gebied. We streven naar een verbetering van het direct rendement op basis van een pro-actief beheer en een actief investeringsbeleid.’

Luxemburg

Het Cording Euro Industrial Real Estate Fund is gevestigd in Luxemburg en heeft de juridische vorm van een FCP-RAIF. De AIF-manager van het fonds is Pancura SA en Aztec Group is de Central Administrator. Cording werd geadviseerd door Clifford Chance in Frankfurt en Luxemburg en Ernst & Young. Disclaimer Het Cording Euro Industrial Real Estate Fund is uitsluitend voorbehouden aan professionele beleggers en kan beperkt zijn voor bepaalde personen en in bepaalde landen. Het Fonds garandeert of beschermt het belegde kapitaal niet, zodat beleggers het volledige bedrag van hun initieel belegde kapitaal niet kunnen recupereren, zelfs niet als zij hun Aandelen gedurende de aanbevolen beleggingsperiode behouden.

Cording

Cording Real Estate Group, met hoofdkantoor in Londen, is een Europees vastgoedbedrijf dat verticaal geïntegreerde diensten voor beleggingsbeheer, vermogensbeheer en eigendomsbeheer aanbiedt. Cording werd in 2008 opgericht en kent een aanzienlijke groei op zijn doelmarkten, te weten Duitsland, Groot-Brittannië en de Benelux, en heeft momenteel beheersmandaten die een bedrag van ca. 2,5 miljard euro vertegenwoordigen. Cording heeft 85 medewerkers die werken vanuit vijf kantoren in Duitsland, één in het Verenigd Koninkrijk en één in Nederland.

Gespecialiseerd in private banking

Edmond de Rothschild is een ambitieuze beleggingsmaatschappij in de vorm van een onafhankelijk familiebedrijf, dat moedig en geëngageerd het leidende principe volgt dat vermogen de basis is voor het bouwen aan de toekomst. De groep is gespecialiseerd in private banking en vermogensbeheer. Bij al zijn activiteiten vertrouwt het bedrijf op gedurfde strategieën en langetermijnbeleggingen die verankerd zijn in de reële economie – infrastructuur, gezondheid en impactbelegging. De groep werd opgericht in 1953 en staat sinds 2015 onder leiding van barones Ariane de Rothschild. Op 31 was het totale beheerde vermogen goed voor een bedrag van 150 miljard euro. De groep heeft in totaal 2.700 werknemers in 32 vestigingen wereldwijd. Naast vermogensbeheer en privébankieren is de groep ook actief op het gebied van bedrijfsfinanciering, private equity en fondsbeheer. In de afgelopen vijf jaar werden de activiteiten op het gebied van vastgoedbelegging en vermogensbeheer aanzienlijk uitgebreid, voornamelijk door de integratie van bestaande zakelijke partners en de acquisitie van onafhankelijke vermogensbeheerders. De bedrijfseenheden omvatten nu Orox Asset Management in Zwitserland, Cleaveland in Frankrijk en – sedert februari 2018 – de Cording Real Estate Group. Het platform voor beleggings- en vermogensbeheer van Edmond de Rothschild Real Estate omvat thans meer dan 140 werknemers in 11 vestigingen en beheert meer dan 10 miljard euro aan vastgoedvermogen.

Reageer op dit artikel