nieuws

Patrizia legt de hand op huurwoningen in Zaandam

Beleggingen

De Duitse vastgoedbelegger Patrizia heeft in opdracht van één haar klanten 72 huurwoningen in Zaandam gekocht. 

Patrizia legt de hand op huurwoningen in Zaandam

Alle 38 appartementen en 34 eengezinswoningen in het nieuw gebouwde pand ‘de Zaag’ waren al voor de transactie voor 100 procent verhuurd. Het leeuwendeel van de woning zit met een huur van dik boven de 1.000 euro in het vrije sector segment. Van de 72 woningen vallen er 9 met een huurprijs van 850 euro of 925 euro in de categorie middenhuur.

Langetermijnrendementen

Volgens Patrizia speelt het met de transactie in op het tekort aan woonruimte in het nabijgelegen Amsterdam waardoor de bevolking van Zaandam naar verwachting de komende tien jaar snel zal toenemen. Emile Poort, hoofd van Transactions Benelux bij Patrizia: “De bevolkingsgroei in Amsterdam (…) en het lage leegstandsrisico zorgen ervoor dat we betrouwbare langetermijnrendementen voor onze klanten kunnen leveren.’

Patrizia werd geadviseerd door Biltmore Vastgoed Consultancy en Postma en Partners (commercieel), CBRE (technisch) en Van Doorne (juridisch).

Reageer op dit artikel