nieuws

Patrizia koopt logistiek project in Waalwijk

Beleggingen

Patrizia koopt logistiek project in Waalwijk

Internationaal vastgoedvermogensbeheerder Patrizia heeft in een sale-and-leaseback-transactie in Waalwijk een logistiek project verworven van 57.000 m2.

Verkopende partij is bandenspecialist Magna Tyres Group. De aankoop van het distributiecentrum is gedaan voor het  Logistik-Invest Europa II. De oplevering van het project wordt verwacht in november 2019.

Het gebouw krijgt een Breeam ‘Excellent’ certificaat en ligt op bedrijventerrein Haven 8, in de belangrijke logistieke corridor van de Rotterdamse haven naar  het Europese achterland.

Emile Poort, Head of Transactions Benelux bij Patrizia: ‘Dit is wederom een eersteklas vastgoedobject dat onze grote interesse bevestigt in de pan-Europese logistieke vastgoedmarkt en de Nederlandse in het bijzonder, vanwege het  beperkte aanbod  en de toenemende vraag naar  moderne logistieke ruimte.’

De acquisitie volgt op de recente aankoop voor 59 miljoen euro van een ‘cross-dock’ logistieke portefeuille in Duitsland voor Logistik-Invest Europa II, dat een omvang zal krijgen van circa 700 miljoen euro. De van oorsprong Duitse vastgoedvermogensbeheerder heeft momenteel voor 2 miljard euro aan logistieke objecten onder management.

TLF Real Estate stond  Magna Tyres Group bij de transactie terzijde.

Reageer op dit artikel