nieuws

Montea koopt distributiecentrum in Oss en kavel Schiphol

Beleggingen

Montea koopt distributiecentrum in Oss en kavel Schiphol

De Belgische beursgenoteerde investeerder in logistiek vastgoed Montea heeft van een particuliere belegger een logistiek distributiecentrum in Oss gekocht.

Het distributiecentrum ligt aan de Kantsingel 15 in Oss, heeft een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van circa 16.120 m2 en zeventien loading docks en is opgeleverd in 2018. Het centrum is volledig verhuurd aan Expeditie- & Transportbedrijf Dollevoet.

Eerder was op deze kavel de voormalige tapijtfabriek Ossfloor gevestigd. Het voormalige fabriekspand heeft eind 2018 plaatsgemaakt voor huidige distributiecentrum.

Het investeringsvolume bedraagt 10,1 miljoen euro, goed voor een bruto aanvangsrendement van 6,73 procent. De aankoop werd gefinancierd met de fondsen van de kapitaalverhoging van maart 2019.

De particuliere verkoper werd bijgestaan door vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

Aankoop terrein bij Schiphol

Montea kocht ook een terrein van 21.500 m2 op het Schiphol Logistics Park van in totaal vijftig hectare. Hier kan een nieuw distributiecentrum worden gerealiseerd van 10.600 m2. Gesprekken met kandidaat-huurders zijn in volle gang. Zodra een huurovereenkomst wordt ondertekend, wordt met de bouw gestart.

Schiphol Logistics Park is een ontwikkeling van regionale gebiedsontwikkelaar SADC, Schiphol Real Estate en KLM. Deze transactie vertegenwoordigt een investeringswaarde van 4,5 miljoen euro en werd eveneens gefinancierd met de fondsen van de kapitaalverhoging van maart 2019.

 

Reageer op dit artikel