nieuws

Helaba Invest vergroot haar belang in het Altera Retail fonds

Beleggingen

Aan het einde van het eerst kwartaal van 2019 heeft de Duitse investeerder Helaba Invest namens meerdere institutionele klanten haar belegging in het winkelfonds van Altera Vastgoed vergroot.

Helaba Invest vergroot haar belang in het Altera Retail fonds

Na de eerste toetreding in het vierde kwartaal van 2018 heeft Helaba Invest in het eerste kwartaal van 2019 haar vertrouwen in het Altera Retail Fonds bevestigd met een extra investering waarvan de omvang niet bekend is gemaakt.

Aandeelhoudersbestand

Het niet beursgenoteerde vastgoedfonds voor institutionele beleggers  is sinds 2000 actief en heeft circa 650 miljoen euro assets under management en kent een sterke aandeelhoudersbasis van meer dan 26 institutionele beleggers. De toetreding past binnen de strategie van Altera om het aandeelhoudersbestand uit te breiden en internationaler te maken.

Convenience  retail

Jaap van der Bijl, CEO Altera: ‘De tweede closing met Helaba Invest is van grote waarde voor het winkelfonds en voor ons als manager. Wij zijn er trots op dat Helaba Invest als belangrijke institutionele belegger in Duitsland het vertrouwen in ons bevestigt met een tweede toetreding. Het motiveert ons om de volgende stappen te zetten; niet alleen qua fund raising maar ook acquisitie van convenience retail. We zien op beide terreinen concrete mogelijkheden voor de komende kwartalen.’

CBRE Capital Advisors trad op als placement agent voor Altera Vastgoed.

 

Reageer op dit artikel