nieuws

Habion voegt 46 appartementen aan portefeuille toe

Beleggingen

De landelijke ouderenhuisvester Habion heeft 46 appartementen aan haar vastgoedportefeuille toegevoegd.

Habion voegt 46 appartementen aan portefeuille toe
Rubina - Hilversum

Eind maart werd het gebouw Rubina opgeleverd, in Hilversums nieuwe woonwijk Nieuw Zuid. Habion kocht het pand turn-key aan van Dudok Wonen en heeft het in zijn geheel langjarig verhuurd aan Amaris Zorggroep. Daarmee heeft de ouderenhuisvester, goed voor 11.000 woningen en wooneenheden op 120 locaties  door heel Nederland,  46 appartementen in exploitatie genomen en aan haar vastgoedportefeuille toegevoegd.

Flexibel en waardevast

Rubina is gebouwd volgens Habions visie om flexibel en waardevast vastgoed te realiseren. De appartementen zijn zowel geschikt voor verhuur aan individuele bewoners als voor collectieve verhuur aan een zorgorganisatie.
Ouderen kunnen hier wonen en ook verzorgd en verpleegd worden. De appartementen zijn onder andere voorzien van persoonsalarmering en domotica.

Stijgende vraag

Om aan de stijgende vraag naar woningen voor ouderen te voldoen streeft Habion de komende jaren naar uitbreiding van haar vastgoedportefeuille met gebouwen die vergelijkbaar zijn met Rubina. Bij voorkeur doet Habion dit in samenwerking met andere partijen, zoals zorgorganisaties, woon-zorg-coöperaties en beleggers.

Over Nieuw Zuid

Rubina maakt deel uit van de ontwikkeling van de nieuwe Hilversumse wijk Nieuw Zuid. Dit gebeurt op de locatie van het oude zorgcentrum Zuiderheide van Amaris. Dudok Wonen ontwikkelt vijf duurzame en levensloopbestendige gebouwen met in totaal 200 moderne appartementen in sociale huur, de vrije sector huur en zorgwoningen, met en allerlei wijkvoorzieningen zoals een kinderdagverblijf en een gezondheidscentrum. Met de oplevering van Rubina zijn de eerste drie gebouwen nu gereed.

Reageer op dit artikel