nieuws

Curatoren Slotervaart blijven hopen op deal Zadelhoff

Beleggingen

De curatoren van het in 2018 failliet verklaarde Amsterdamse Slotervaartziekenhuis hopen dat de gemeente Amsterdam alsnog een deal sluit met vastgoedonderneming Zadelhoff.

Curatoren Slotervaart blijven hopen op deal Zadelhoff

Zadelhoff wil de aandeelhouders een nieuwe lening verstrekken om de 45 miljoen euro schuld volledig af te betalen en het pand een nieuwe zorgbestemming te geven. ‘Dit is zeer uitzonderlijk’, schrijven de curatoren in het tweede faillissementsverslag.

Zadelhoff, dat al langer interesse heeft in het ziekenhuis, gaat naar verwachting 12 april in gesprek met de gemeente. In maart werd bekend dat het Amsterdamse stadsbestuur een uitzonderlijke maatregel wil inzetten om ervoor te zorgen dat de gemeente het Slotervaartziekenhuis in handen krijgt. Het college van burgemeester en wethouders wil een procedure beginnen om het recht van erfpacht te beëindigen.

De gemeente vreest dat onder druk van de markt de maatschappelijke en zorgfuncties in het gebied verdwijnen.

Reageer op dit artikel