nieuws

Center Parcs gaat voor 160 miljoen huisjes verkopen in Flevoland

Beleggingen

Center Parcs gaat voor 160 miljoen huisjes verkopen in Flevoland
Center Parcs Zandvoort

Center Parcs Vastgoed gaat de verkoop van vakantiepark De Eemhof in Flevoland vervroegen, wegens grote interesse van beleggers.

Er schijnt veel belangstelling van particuliere beleggers te zijn op de CenterParcs Vastgoed-pagina.

Center Parcs biedt in totaal 651 woningen op De Eemhof aan, waarvan driehonderd bedoeld zijn voor particulieren. De overige 351 huisjes, de parkvoorzieningen en een hotel, worden verkocht aan institutionele beleggers. De verwachte opbrengst bedraagt 160 miljoen euro. De verkoop volgt kort op die van Center Parcs in Zandvoort. Ook daar was veel animo voor. Op een paar woningen na is alles verkocht.

Modernisering

Center Parcs verkoopt de woningen als belegging en huurt ze voor een periode van 15 jaar terug. De huurvergoeding wordt gegarandeerd door moederbedrijf Groupe Pierre & Vacances-Center Parcs. Op ander vastgoed (ook in het buitenland) garandeert Centerparcs een opbrengst van vijf procent. Van de verwachte opbrengst van De Eemhof wordt 45 miljoen euro geïnvesteerd in modernisering van de huisjes en de voorzieningen. De renovatiewerkzaamheden beginnen naar verwachting begin volgend jaar. Center Parcs blijft volledig verantwoordelijk voor de exploitatie, het beheer en het onderhoud van het park. De verkoop en vernieuwing van het park in Flevoland is onderdeel van een groter programma om binnen vijf jaar alle 7000 vakantiehuizen van Center Parcs onder handen te nemen. Hiermee is een bedrag van €400 mln gemoeid. Eerder werden al de parken Port Zélande, Les Ardennes, Park Nordseeküste en Park Hochsauerland aangepakt.

Reageer op dit artikel