nieuws

CBRE GI gispt 40-40-20-regel voor sociale wijken

Beleggingen

CBRE GI gispt 40-40-20-regel voor sociale wijken

Vastgoedbelegger CBRE Global Investors is kritisch over de 40-40-20 regel voor wijken met een hoog percentage sociale huurwoningen en minder sterke gebieden. 

‘In onze ogen zou die regel in sommige gevallen 0-0-100 moeten luiden’, zegt landenmanager en manager van het Nederlandse woningfonds Paul Oremus van CBRE Global Investors. Hij verwijst naar bestaande wijken zoals Amsterdam West en Zuid-Oost waar bijna alle woningen in het sociale segment vallen. 

De investering in bijvoorbeeld Rhapsody in West is er juist op gericht een kapitaalkrachtiger bevolkingsgroep naar het gebied te trekken. De koop- en middenhuurwoningen die de belegger heeft gerealiseerd moeten leiden tot meer sociale controle en meer levendigheid. 

CBRE koopt profielen huurders van Google

CBRE koopt profielen huurders van Google

De dogmatische opstelling van gemeente Amsterdam leidt ertoe dat de belegger zijn investeringen in deze gebieden heroverweegt. ‘Investeringsdruk is er nog steeds’, meent Oremus. ‘De middelen zijn al gealloceerd en we moeten door met onze investeringen. Lange discussies over programmering leiden tot vertraging en soms mogelijk tot afstel of investeringen op andere locaties of in andere steden. Naar dat soort oplossingen kijken wij.’

Reageer op dit artikel