nieuws

Bijna 100 middenhuurwoningen erbij op IJburg

Beleggingen

Met de oplevering van Het IJland heeft projectontwikkelaar en vastgoedbelegger Amvest 98 nieuwe middenhuurwoningen te verhuren in de Amsterdamse nieuwbouwwijk IJburg.

Bijna 100 middenhuurwoningen erbij op IJburg
Het IJland

Onlangs heeft Borghese Real Estate de laatste hand gelegd aan Het IJland. In het gebouw verhuurt Amvest 271 appartementen. Ruim een derde, 98 woningen, valt in het middensegment waarbij de laagste huur 790 euro en de hoogste 1.045 euro bedraagt. Op enkele appartementen na zijn alle woningen inmiddels al verhuurd.

Het IJland bestaat uit vier aaneengeschakelde, technisch zelfstandige gebouwen met uitzicht op de IJburgbaai en de jachthaven. Naast 271 huurappartementen, biedt het complex individuele bergingen en 136 ondergrondse parkeerplaatsen. De appartementen verschillen in grootte, variërend van 43 tot 90 m2.

Andere woongebouwen

Naast Het IJland investeert Amvest namens het Amvest Residential Core (ARC) Fund in twee andere woongebouwen rond de jachthaven van IJburg: De Havenmeester en Jonas.  Sinds 2007 heeft het naast het IJland woongebouw De Havenmeester in beheer. Onlangs kocht Amvest 190 huurappartementen in Jonas, een ontwikkeling van Amvest Development. Jonas wordt naar verwachting eind 2021 opgeleverd.

Reageer op dit artikel