nieuws

Wehkamp opent tweede distributiecentrum in Zwolle

Beleggingen

Online warenhuis Wehkamp heeft 22 maart zijn tweede distributiecentrum in Zwolle geopend. Dit nieuwe pand wordt gekoppeld aan het huidige gebouw, waardoor een multifunctioneel en flexibel distributiecentrum ontstaat van 110.000 m2.

Wehkamp opent tweede distributiecentrum in Zwolle

Met de bouw van het  25.000 m2 nieuwe gebouw is Wehkamp nog beter in staat om in te spelen op de snelle groei die het bedrijf doormaakt. Aan het bestaande  hoog geautomatiseerde dc, geopend in 2015, is een distributiecentrum toegevoegd met voornamelijk een handmatig, semi-geautomatiseerd proces. Flexibiliteit is daarbij het toverwoord. Bovendien worden in het dc andersoortige artikelen verwerkt dan in het volautomatische magazijn.

Maarten Tibosch, COO Wehkamp: ‘We zijn een digitale organisatie en hebben bij dit nieuwe distributiecentrum dan ook flink geïnvesteerd in geavanceerde IT systemen van Knapp en Manhattan, waarmee we op een zeer efficiënte manier hogere volumes aankunnen en de leverbetrouwbaarheid nog verder verhogen naar ruim 99,9 procent. Samen met ons team en een netwerk van partners hebben we een distributiecentrum gecreëerd waarmee we onze propositie kunnen waarmaken en nog verder kunnen doorontwikkelen.’

Duurzame groei

Het nieuwe pand is net als het bestaande pand ontwikkeld door het Belgische logistieke vastgoedbedrijf WDP, marktleider in de Benelux. Met de nieuwbouw is voor WDP volgens ceo Joost Uwents een investering gemoeid van 24 miljoen euro.

Wehkamp heeft samen met WDP gekozen voor duurzame groei. Dat is overal in en om het nieuwe gebouw terug te zien. Op het eerste gebouw lagen al 10.000 zonnepanelen, met de komst van dit tweede pand wordt het aantal zonnepanelen uitgebreid naar 15.000. Daarnaast is het pand voor 100 procent  voorzien van ledverlichting en zijn er elektrische laadpalen geplaatst, ook voor fietsen. Regenwater wordt gebruikt om toiletten door te spoelen en rondom het pand is een ecologische tuin aangelegd. Door het effectief gebruik van energie is het nieuwe distributiecentrum van Wehkamp ruim 30 procent energiezuiniger. Daarnaast voorziet het distributiecentrum in uitzonderlijk duurzaam pakketvervoer door de reductie van lucht in pakketten.

Reageer op dit artikel